fbpx

De beste oplossing waarmee jij je kind helpt ontspannen en heerlijk in slaap te vallen

-
+

Alle meditaties voor € 49

in het lichamelijk en geestelijk ontspannen en in verbinding te blijven met zichzelf.

Meditaties voor kinderen alle

MEDITATIES

AVONDEN PER JAAR

KINDMEDITATIE THEMA'S

met deze meditaties…

Valt je kind sneller en ontspannen in slaap

Kan je kind zijn gedachten tot rust brengen

Bouwt je kind zelfvertrouwen op

Leert je kind omgaan met boosheid

Kan je kind zich makkelijker uiten

-
+

Is je kind op rust in zijn/haar bed

de inhoud

Comfortabel en adem

Als je kind gaat mediteren met een geleide meditatie helpt dit de hartslag te verlagen, de ademhaling geleidelijk te maken en als je kind gaat slapen een diepere slaap te ervaren.

 Elke meditatie begint met tijd en instructies om comfortabel te worden. Dit doen we door het lichaamsbesef te vergroten en we passen verschillende ademhalingstechnieken toe. 

De reis van betekenis

Als je kind ontspannen is in lichaam en geest gaan we samen op reis. De reis start aangekondigd door een in elke meditatie terugkerende meditatiebel. 

De reis van betekenis is de kern van de meditatie en bevat een verhaal met een voor kinderen herkenbaar onderwerp. Het onderwerp heeft een thema en bevat symboliek. 

Koppeling naar realiteit

De reis is een zintuigelijke ervaring ondersteund door pure pianomuziek, stille momenten en subtiele achtergrond- en omgevingsgeluiden.

Elke meditatie eindigt met de terugkeer van de reis naar het hier en nu. Ook als je kind in slaap is gevallen werken de boodschappen uit de meditatie door op het onderbewuste bij je kind.   

aanbevolen door

Anika Both

In het najaar startte ik met meditaties voor kinderen. Dat was exact de periode dat mijn oudste zoon de peuterfase afsloot en zich mocht gaan aansluiten bij de kleuters. Een drukke periode dus met veel prikkels. Hij is namelijk ook nog eens met Sinterklaas jarig. November en december zijn maanden met hysterische veel prikkels, laat staan als je ook nog 4 wordt en naar de kleuters mag. In bed moesten al deze prikkels verwerkt worden, waardoor hij vaak pas laat (soms pas tegen 22 uur), ging slapen. Zijn hoofd zat steeds vol vragen over zijn verjaardag, sinterklaas, school en de feestdagen. Hij zegt zelf ook vaak “Mama, ik moet zo vaak, zoveel na denken”. Prikkels dus. Het is soms lastig om de focus te verleggen van de dag naar het mediteren. Ik laat hem dan zelf door de afbeeldingen scrollen en hij kiest waar hij zich op dat moment fijn bij voelt en focust dan op dat beeld en de bijbehorende meditatie. De meditaties zorgen voor meer rust en zijn dus een goede afsluiting van de dag, ook al voor kindjes van 4 jaar.

Moeder van zoon van 4 jaar

Janneke van Olphen

Op de site www.meditaties-voor-kinderen.nl staan prachtige geleide kindmeditaties, speciaal voor kinderen die moeite hebben om in slaap te komen. Omdat hun hoofd bijvoorbeeld nog vol zit met gedachten of omdat ze liggen te piekeren. Ik ben zelf goed bekend met geleide meditaties en ben niet zo snel onder de indruk, maar dit is echt heel mooi gedaan.

Moeder van 3 jongens en auteur van drie boeken voor ouders van Hooggevoelige Kinderen met een Sterke Wil

GevoeligheidGrootbrengen.nl

-
+

Vivianne Verhoeven

Ik zocht al heel lang naar iets waarmee ik hem kon helpen. Het moeilijke was dat ik hem wil helpen, maar ik wist niet zo goed hoe en waarmee ik hem kon helpen. Het is zo lastig om te zien dat je kind worstelt en dan niet te weten wat je moet doen om hem te helpen. Ik kan op hem inpraten, maar dat helpt ook niet altijd. Hij moet ook in zichzelf geloven en dat stukje mist hij nog. Ik wil hem handvatten aandragen om dit makkelijker te maken voor hem.
Gelukkig heb ik Meditaties-voor-Kinderen voorbij zien komen en heb ik het een kans gegeven. Nu met Meditaties-voor-Kinderen vind ik het prettig dat hij zijn rust kan vinden en lekker kan gaan slapen. Anders was hij ‘s ochtends nog wel moe, slecht geslapen en vroeg wakker. Ik merk nu dat hij regelmatig in de ochtend wakker gemaakt moet worden. Dat had hij anders nooit. Dat is gewoon kei fijn. 

Moeder van zoon van 14 jaar

Ook aanbevolen door

Inga

Mijn dochter van zeven jaar heeft moeite met in slaap vallen. Als ze eenmaal in bed ligt, staat ze weer vaak op uit bed. Ze kan de slaap niet vatten, dus gaat regelmatig nog maar even wat drinken in de badkamer. Ze kan haar rust niet pakken. Die onrust zit deels en mijn dochter maar komt zeker ook omdat het op school niet fijn loopt nu. Er zijn wat strubbelingen met de leerkracht. 

Als moeder stelde ik mezelf de vraag: Wat kan ik doen? Nadat ik op internet had gezocht kwam ik Meditaties-voor-Kinderen tegen. De gratis meditaties vielen al direct in de smaak bij mijn dochter. Mijn nuchtere zoon, van 9 jaar heeft geen behoefte aan de meditaties. Hij vond het niets. En dat is voor mij als ouder prima. Elk kind is anders.

Mijn dochter vraagt bij het naar bed gaan zelf om de meditaties, zoekt er een uit op basis van de afbeelding en die zetten we aan op de box. Ze is een echte beelddenker en kan daarom ook zo een goede voorstelling maken van de verhalen in de meditaties. Op dit moment is ‘De wijze uil’ de favoriete meditatie van mijn dochter. Af en toe valt ze in slaap en anders ligt ze heerlijk ontspannen in bed. Ik ben blij dat het werkt. En hopelijk leert ze op langer termijn ook dat ze de lat niet meer zo hoog hoeft te leggen voor zichzelf, haar grens mag bewaken en haar perfectionisme mag verminderen.

Moeder van 7 jarige dochter

Jenny

Mijn zoontje van 6 jaar heeft een nieuw begin en het kasteel beluisterd en beiden keren viel hij in slaap. Terwijl hij daarvoor heel onrustig was en niet kon slapen. Dus dit is echt super!!!!! Dankjewel!

Moeder 6 jarige zoon

Ria

Ik heb de meditaties nog niet zo heel vaak gedaan, ik denk 5 keer. Dus wij hebben nog niet duidelijk een resultaat.  De eerste reden dat ik lid ben geworden is natuurlijk ontspanning. Ik vind het belangrijk dat mijn dochter leert ontspannen en dit is een fijne, toegankelijke manier. Het zijn leuke verhalen die makkelijk te volgen zijn (ze is 6), ze luistert geboeid, verliest niet haar aandacht en ondertussen leert ze allerlei positieve manieren om in het leven te staan / hoe met dingen om te gaan. Ik doe de meditaties met haar samen. Dan is het ook verbindend maar het helpt mij ook te ontspannen. Want het moederschap is ook hectisch en een pas op de plaats daarin is heel fijn. Fijn dat jullie dit zo neerzetten! Dank je wel!

Moeder van 6 jarige dochter

Wat gebeurt er als je lid wordt?

Na inschrijving ontvang je een mail met je gebruikersnaam en wachtwoord (als je die nog niet hebt). De meditaties kan je beluisteren door in te loggen via het menu van het platform.

Je ontvangt elke 14 dagen een mail met achtergrond informatie, mindfulness en inspirerende verhalen. 

Warme groet, 

Hilde en Onne

PS. Heb je geen gegevens ontvangen? Controleer dan je SPAM-filter en bookmark ons.