Zelf

En niet alleen

DIT PLATFORM KOMT TOT STAND VANUIT EEN VISIE, EEN MISSIE EN MET ONDERSTEUNING VAN DIVERSE TEAMLEDEN

team

Wat we doen

Onne Kierkels

Onne is de initiatiefnemer en mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen. Hij laat zich inspireren door zijn eigen twee zoons voor nog meer mooie meditaties. Vanuit zijn creatie-kracht tovert hij het ene na het andere verhaal te voorschijn. Hij is vormgever, online ondernemer, webdesigner en gewoon heel gepassioneerd over de ontwikkeling van kinderen. In dit platform heeft hij al zijn passies gecombineerd! 

Hilde Kierkels

Hilde is mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen en betrokken omdat ze de wereld altijd bekijkt vanuit meerdere perspectieven. Voor Meditaties-voor-Kinderen redigeert ze de meditatieteksten die Onne schrijft en houdt ze zich bezig met de marketing. Daarnaast is ze mede-beheerder van de facebookpagina van Meditaties-voor-Kinderen. Ze valt regelmatig zelf in slaap tijdens het beluisteren van de meditaties.

Alain Vandenbroeck

Alain is in zijn nopjes achter de piano. Hij musiceert vanuit zijn intuïtie en verzorgt in enkele meditaties de pianomuziek. Op basis van de ingesproken meditatie teksten van Onne laat hij ontspannende klanken uit de piano komen. Met zijn bedrijf mUzalain speelt hij in galeries en op evenementen.

Myrinne van Mierlo

Myrinne is betrokken vanuit haar orthopedagogische achtergrond, hier spiritualiteit en als betrokken sparringpartner en vriendin. Ze is gastartikel schrijver op het platform. Ze geeft les als docent pedagogiek, volgt een opleiding tot orthopedagoog en geeft coaching aan vrouwen in haar eigen praktijk De Stap.

MISSIES

Onne

Ik heb Meditaties-voor-Kinderen opgezet omdat ik houd van kinderen. Daarbij voel ik dat ik dit gewoon moet doen. En ik heb een talent voor het inleven in kinderen en vanuit mijn creativiteit dit vertalen naar concrete producten.

Door producten te maken van levenslessen en deze gebundeld aan te bieden in de vorm van een platform maak ik het makkelijk en laagdrempelig voor het kind en de ouders om hiermee aan de slag te gaan.

De meditaties sluiten bewust aan op twee basisvaardigheden die kinderen van nature bezitten welke zijn ontspannen en visualiseren. Behoudt je deze vaardigheden gedurende je leven dan is het bereiken van je doelen eenvoudiger.

Mediteren is een vaardigheid voor het leven die goed kan helpen om dichter bij je kern te komen en te blijven in donkere tijden. 

Mijn naam is Onne. Vader van twee jonge jongens, Walt (7) en Thijs (4). Ik steek veel tijd, energie en geld in meditaties-voor-kinderen en hoop zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. Meditaties maken is leuk en dankbaar werk.

Alain

Mijn talent als muzikant zet ik in om mensen te verbinden met zichzelf en de ander. Muziek brengt ons bij ons gevoel, bij de essentie. Ik raak graag mensen met mijn muziek.

Als pianist-composer creëer ik muziek op kunstwerken. Met mijn composities in combinatie met de kunstwerken wordt de kunstbeleving versterkt.

Verder kan je bij mij terecht voor muziek op maat (persoonlijke melodieën, ringtones en meditatiemuziek).

Myrinne

Het is mijn missie om handen en voeten te geven aan zingeving. Dat doe ik zodat er concrete oefeningen en een heldere mindset ontstaat. Daarmee kun je je eigen stabiliteit, eigen ritme en eigen waarden uitbreiden en verdiepen. Dat resulteert in gecentreerde mensen die weten wat ze waard zijn en een anker en kompas vormen voor zichzelf en anderen. De wereld heeft zingeving nodig, wij verschralen langzaam van zingeving en meditaties voor kinderen is een manier om zingeving en vaardigheid tot centreren terug te brengen in de dagelijkse routine

visie

Zo zie ik het

Je kind wordt geboren met een ziel en een karakter. Deze ziel heeft hier op aarde een bepaalde opdracht te leren, die voor elk kind anders is. In de buik bij de moeder krijgt je kind al allemaal suggesties mee door de gevoelens van de moeder.

In de leeftijd van 0-7 wordt een groot deel van de overtuigingen gevormd door hoe jij als ouders met je kind omgaat. Dit wordt je kind zijn beeld van de werkelijkheid.

Hoe jij met je kind omgaat is dus super belangrijk voor het verdere leven van je kind.

1. Geef je kind wat belangrijk is dat ze zichzelf gaan geven

Geef je kind vertrouwen en deze zal zichzelf gaan vertrouwen. Geef je kind verantwoordelijkheid en deze zal verantwoordelijkheid leren. Geef je kind liefde en deze zal zichzelf gaan liefhebben. Geef ze neutrale(!) feedback en ze zullen een oordeelloze interne observator kweken. Geef hen echt aandacht (zonder telefoon in je hand of werk in je hoofd) en je kind zal het leven inrichten met een gezonde balans voor zichzelf. Wees vriendelijk en je kind zal vriendelijkheid gaan leven, naar zichzelf en naar de buitenwereld. Want alles wat voor jou vanzelfsprekend is jezelf te geven (omdat je het kreeg), geef je ook aan de buitenwereld!

2. Geef je kind de ruimte zichzelf te zijn en niet zoals jij wilt dat je kind is

Oftewel: Zie je kind in de dingen die eigen voor hen zijn. Om je kind te stimuleren zijn eigen zielenpad te volgen is het belangrijk dat je opmerkt wanneer ze iets doen dat ze echt van binnenuit graag doen en leuk vinden en daar ruimte voor geven. Zo ontwikkelen ze dat waarvoor ze geboren zijn. Dat wat ze te leren hebben. Dit is een thema dat geregeld in de meditaties naar voren komt.

3. Leer je kind altijd zelf te blijven nadenken en hun eigen ‘ja’s en ‘nee’s te volgen

We willen geen ja-knikkers, maar bewuste volwassenen die een steentje bijdragen aan de maatschappij. Groei is alleen mogelijk als er nieuwe ideeën komen, anders borduren we voort op dat wat er al was. Er zijn al veel te veel mensen bewusteloos geraakt, in burnouts terecht gekomen, ongeneeslijk ziek geworden puur door klakkeloos programma’s van anderen te moeten volgen. Leer je kind zelf te blijven nadenken. Help je kind te leren checken of opgelegde regels wel kloppen met hun innerlijke ja en nee. Ook dit is een thema dat geregeld in de meditaties naar voren komt.

4. Neem de gevoelens van je kind serieus, maar blijf niet hangen in drama

Een heel belangrijke als het gaat om emotionele volwassenheid en geluk! Emoties zijn ons innerlijk navigatiesysteem. Als jij, als ouder, de  gevoelens van je kind serieus neemt, blijft je kind in contact met zijn of haar emotionele gids. 

Maar blijf niet hangen in het verhaal dat eraan vooraf ging (het drama), want daarmee kweek je slachtoffers en waar slachtofferschap is, is lijden. En dat helpt niemand vooruit.

5. Wees het voorbeeld van wat je belangrijk vindt in een persoon

Leef het voor. Laat met daden zien dat je  een goed voorbeeld bent. En ja dan mag je nog steeds elke dag fouten maken. 😉

Deze ideeën zijn gebaseerd op mijn zevenjaar lange ervaringen met mijn twee zoons, de gesprekken met mijn vrouw en en de vele (heel veel) verorberde boeken. Ik denk dat met deze visie en werkwijze je een gelukkig en bewust leven kunt ervaren.

INSPIRATIE

de bron

In de onderstaande video vertellen onze zoons op geheel eigen wijze over mediteren