fbpx

team

Onne Kierkels

Onne is de initiatiefnemer en mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen. Hij laat zich inspireren door zijn eigen twee zoons voor nog meer mooie meditaties. Vanuit zijn creatie-kracht tovert hij het ene na het andere verhaal te voorschijn. Hij is vormgever, online ondernemer, webdesigner en gewoon heel gepassioneerd over de ontwikkeling van kinderen. In dit platform heeft hij al zijn passies gecombineerd! 

Hilde Kierkels

Hilde is mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen en betrokken omdat ze de wereld altijd bekijkt vanuit meerdere perspectieven. Voor Meditaties-voor-Kinderen redigeert ze de meditatieteksten die Onne schrijft en houdt ze zich bezig met de marketing. Daarnaast is ze mede-beheerder van de facebookpagina van Meditaties-voor-Kinderen. Ze valt regelmatig zelf in slaap tijdens het beluisteren van de meditaties.

Alain Vandenbroeck

Alain is in zijn nopjes achter de piano. Hij musiceert vanuit zijn intuïtie en verzorgt in enkele meditaties de pianomuziek. Op basis van de ingesproken meditatie teksten van Onne laat hij ontspannende klanken uit de piano komen. Met zijn bedrijf mUzalain speelt hij in galeries en op evenementen.

Wie helpen we? 

Wij helpen jou om je kind(eren) ontspannen in slaap te laten vallen. De meditaties zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-14 jaar. De meditaties werken het beste bij kinderen die het fijn vinden om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Of kinderen die gevoelens willen voelen en er sturing aan willen geven. Ook kinderen die piekeren, twijfelen of waarbij hun verminderd zelfvertrouwen in de weg zit gaan hun mentale veerkracht vergroten met deze meditaties.

Deze meditaties bieden jou, als ouder ook heel wat voordelen:

 • Het naar bed gaan levert minder spanning op dan voorheen
 • De meditaties zijn een fijne afsluiting van het slaapritueel en helpen je kind met de overgang van de dag naar de nacht
 • Samen mediteren zorgt voor kwaliteittijd en verbinding tussen kind en ouder
 • Ook jij als ouder kunt tegelijk met je kind heerlijk ontspannen door mee te luisteren
 • Achteraf samen praten over de meditaties kan een van de belangrijkste momenten van diepe verbinding zijn met je kind

Ontspannen en visualiseren is een tweede natuur voor een kind. Elke meditatie start dan ook met contact maken met het lichaam via steeds andere ademhalingsoefeningen. Vervolgens komt er een verhaal waarin de verbeeldingskracht van je kind wordt geprikkeld met woorden, unieke pianomuziek, stiltes en soms geluidseffecten. Je kind leert door het beluisteren van de meditaties ongedwongen en vanuit de ontspanning over thema’s zoals eigenwaarde, liefde, vriendschap, draagkracht, loslaten, vertrouwen, authenticiteit, dankbaarheid, overvloed, verbinding, het lichaam, de ademhaling en nog veel meer.

  Waarom wij helpen?

  Door ervaringen met onze eigen kinderen weten we goed wat jouw kind elke avond doormaakt. En wat dit met jouw als ouder doet. We vinden het prachtig om vanuit deze ervaringen bij te dragen aan een stukje geluk in jullie gezin.

  Onne heeft een sociaal pedagogische opleiding en een talent voor inleven, aanvoelen en afstemmen op kinderen. Hij ontwikkelt zich al jaren op spiritueel gebied en weet dit te vertalen naar het dagelijks leven. Hij is een echte creator. Het is die combinatie waarin hij zijn ideeën, creativiteit en visies samensmelt in de meditaties. Hilde verfijnt de meditaties tekstueel en maakt het verhaal nóg mooier. Alain componeert op zijn piano bijpassende muziek, speciaal voor Meditaties-voor-Kinderen. Een magisch team! 

  Waar willen we met jou naar toe?

  Met de meditaties in dit platform willen we kinderen op een zachte manier helpen om ontspannen in slaap te vallen. En door de diepgaande boodschappen in de meditaties op lange termijn ontspannen, bewuste volwassenen te worden. 

  Je kind ontdekt diverse manieren hoe het met negatieve gedachten om kan gaan. De eigen emoties worden beter begrepen. Je kind zal dankbaarheid gaan voelen voor alle mooie mensen en dingen in zijn omgeving. Ambities worden nageleefd en dromen komen uit. Je kind ontwikkeld zich tot een weerbare volwassene die leert omgaan met tegenslag en frustratie en onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf voelt.

  Als je kind straks volwassen is zal deze je dankbaar zijn voor het kennismaken met de vaardigheid van mediteren. Was dit platform er maar toen ik nog kind was, zei een ouder laatst.

  We nodigen je uit om 28 dagen gratis kennis te maken met de meditaties via de ‘Gratis 3 Meditaties’. 

  Zo kunnen jullie, zonder verplichtingen, rustig kijken of het bij jullie past. 

  Warme groet,

  Onne & Hilde

  ONTSPANNEN IN SLAAP VALLEN

  Je kind sluit de dag af met een geleide ontspanningsmeditatie waardoor de hersenen in de juiste frequentiegolf komen om optimaal te rusten en te ontwikkelen in de nacht. Je kind zal heerlijk slapen en beter uitgerust de dag starten.

  MENTALE VEERKRACHT

  Je kind ontwikkelt door het luisteren naar deze meditaties de vaardigheid van mediteren. Met deze vaardigheid kan je kind z’n mentale veerkracht vergroten. Je kind leert om zichzelf kalm en rustig te maken. Overdag en voor het slapengaan.

  LEREN OVER HET LEVEN

  Je kind leert door het beluisteren van de meditaties ongedwongen en vanuit de ontspanning over thema’s als eigenwaarde, liefde, vriendschap, draagkracht, loslaten, vertrouwen, authenticiteit, dankbaarheid, overvloed, verbinding, het lichaam, de ademhaling en nog veel meer.