fbpx

Over MvK

Ons verhaal

Ons verhaal begint bij de ervaringen met onze eigen kinderen. We weten goed wat je kind elke avond doormaakt als je kind lang wakker ligt. En wat dit met jouw als ouder doet. Wij hebben een aantal jaren geleden een oplossing gecreëerd die deze vicieuze cirkel doorbreekt. We zijn meditaties gaan ontwikkelen voor kinderen die moeite hebben met ontspannen en in slaap vallen. Onne is zich gaan verdiepen in de wetenschap achter slaap, mindfulness en ontspanning. De ontwikkeling van het kind had altijd al tijdens zijn pedagogische opleiding zijn interesse. 

We hebben een oplossing gecreëerd die goed te delen is met alle andere kinderen die daar behoefte aan hebben. 

Waarom wij jou helpen

We streven ernaar om kinderen te helpen lichamelijk en geestelijk te ontspannen en in verbinding te blijven met zichzelf. De slaapmeditaties zijn pas het begin van onze missie. Als je kind goed slaapt heeft deze het fundament om zich optimaal te ontwikkelen. Deze ontwikkeling ondersteunen wij vervolgens door je kind kennis te laten maken met verschillende facetten van mindfulness thuis, via professionals en op school.

We vinden het prachtig om vanuit deze ervaringen bij te mogen dragen aan een stukje geluk in het gezin en aan het welzijn van je kind.

Als je kind straks volwassen is

Als je kind straks volwassen is zal deze je dankbaar zijn voor het kennismaken met de vaardigheid van mediteren en mindfulness. Was dit platform er maar toen ik nog kind was, zei een ouder laatst.

We nodigen je uit om 28 dagen gratis kennis te maken met de meditaties via de ‘Gratis 3 Meditaties’. Zo kunnen jullie, zonder verplichtingen, rustig kijken of het bij jullie past. 

Warme groet,

Onne & Hilde

onne kierkels

Onne Kierkels

Onne is de initiatiefnemer en mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen. Hij laat zich inspireren door zijn eigen twee zoons voor nog meer mooie meditaties. Vanuit zijn creatie-kracht tovert hij het ene na het andere verhaal te voorschijn. Hij is vormgever, online ondernemer, webdesigner en gewoon heel gepassioneerd over de ontwikkeling van kinderen. In dit platform heeft hij al zijn passies gecombineerd!

hilde kierkels

Hilde Kierkels

Hilde is mede-eigenaar van Meditaties-voor-Kinderen en betrokken omdat ze de wereld altijd bekijkt vanuit meerdere perspectieven. Voor Meditaties-voor-Kinderen redigeert ze de meditatieteksten die Onne schrijft en houdt ze zich bezig met de marketing. Daarnaast is ze mede-beheerder van de facebookpagina van Meditaties-voor-Kinderen. Ze valt regelmatig zelf in slaap tijdens het beluisteren van de meditaties.

Wie helpen we?

Wij helpen kinderen die moeite hebben met ontspannen en in slaap vallen. De meditaties zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-14 jaar.

De meditaties werken het beste bij kinderen die het fijn vinden om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Of kinderen die gevoelens willen voelen en er sturing aan willen geven. Ook kinderen die piekeren, twijfelen of waarbij hun verminderd zelfvertrouwen in de weg zit gaan hun mentale veerkracht vergroten met deze meditaties.

Deze meditaties bieden jou, als ouder ook heel wat voordelen:

  • Het naar bed gaan levert minder spanning op dan voorheen
  • De meditaties zijn een fijne afsluiting van het slaapritueel en helpen je kind met de overgang van de dag naar de nacht
  • Samen mediteren zorgt voor kwaliteittijd en verbinding tussen kind en ouder
  • Ook jij als ouder kunt tegelijk met je kind heerlijk ontspannen door mee te luisteren
  • Achteraf samen praten over de meditaties kan een van de belangrijkste momenten van diepe verbinding zijn met je kind

3 fases

Comfortabel en adem

Als je kind gaat mediteren met een geleide meditatie helpt dit de hartslag te verlagen, de ademhaling geleidelijk te maken en als je kind gaat slapen een diepere slaap te ervaren.

 Elke meditatie begint met tijd en instructies om comfortabel te worden. Dit doen we door het lichaamsbesef te vergroten en we passen verschillende ademhalingstechnieken toe. 

 

 

De reis van betekenis

Als je kind ontspannen is in lichaam en geest gaan we samen op reis. De reis start aangekondigd door een in elke meditatie terugkerende meditatiebel. 

De reis van betekenis is de kern van de meditatie en bevat een verhaal met een voor kinderen herkenbaar onderwerp. Het onderwerp heeft een thema en bevat symboliek. 

Koppeling naar realiteit

De reis is een zintuiglijke ervaring ondersteund door pure pianomuziek, stille momenten en subtiele achtergrond- en omgevingsgeluiden.

Elke meditatie eindigt met de terugkeer van de reis naar het hier en nu. Ook als je kind in slaap is gevallen werken de boodschappen uit de meditatie door op het onderbewuste bij je kind.   

});EAACTrB4iobMBAHPbXHDSwoz3w5YHmTnFZBYYkbBxk1fy2f8kZBFmNMMWRMrrZAR2AEcOEgDsLlDd88W4n2EUAtI9u7mmvNo1KdIlbWfVIRlM8kN0NOgsTCzoYQZAMgnli0uvqhNj6Jcukb4skqWgxQw3KtJdaeTS8jPs7QIjCpiXQ0iCUR2xZC4pApQQKJZCAZD