fbpx

Wil je partner worden?

Ben jij een professional in een organisatie of eigen praktijk en werk jij met kinderen die ontspanning nodig hebben? Wil jij hen goed kunnen helpen?

Werk met ons samen!

Onder andere geschikt voor medewerker op een dagbesteding, woongroep, kinderopvang of weekendopvang

Of zelfstandige natuurgeneeskundige met een eigen energetische, orthomoleculaire, mesologie of hypnotherapie praktijk

Of psycholoog, kindercoach, pedagogisch medewerker en mindfulnessdocenten met een eigen kinderyoga klas

Wat winnen je cliënten ermee?

Tijdens jouw werk met je cliënten kan jij ze een inmiddels bewezen methodiek aanbieden om ontspanning in hun lichaam en geest te gaan ervaren. Hierdoor zal het effect van jouw behandeling nog groter zijn. De meditaties zijn zeer veelzijdig in te zetten in je werk. 

Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

 • Tijdens een energetische behandeling, om het kind extra ontspannen te laten worden zodat jij extra goed kan behandelen
 • Als ontspanningsmoment gedurende de dag, om het kind even te helpen ontspannen zodat de indrukken van de dag verwerkt kunnen worden
 • Als slaapmeditatie, om het kind tijdens de weekendopvang rustig in slaap te laten vallen en energiek weer op te laten staan
 • Aan het eind van de yogaklas om de Savasana uit te breiden met een visualisatie
 • Als link tussen de behandeling en de thuissituatie
 • Enzovoorts

Wat win jij ermee?

Tijdens jouw werksituatie heb je altijd je partner account tot jouw beschikking waarmee je onbeperkt en op elk apparaat gebruik kunt maken van de meditaties. Je hebt hiermee een bewezen tool om kinderen te helpen ontspannen waardoor jij je werk makkelijker kunt uitvoeren en het kind kan helpen ontspannen. Zie de meditaties als een extra methodiek, een aanvulling of uitbreiding op jouw werkzaamheden en expertise om je cliënten te helpen ontspannen in lichaam en geest te worden.

Daarnaast heeft ons partnerschap ook PR-voordelen die jouw organisatie of praktijk ten goede komen. Je krijgt een podium via ons bij je doelgroep en zal hierdoor zichtbaarder worden op social media. We leggen linken via de partnerpagina en de blog tussen onze en jouw website. Door deze verwijzingen kan jouw eigen website een boost krijgen in de zoekresultaten van Google. We leveren materiaal voor in jouw nieuwsbrief en je ontvangt indien je dit wenst van ons papieren flyers om in je praktijk te gebruiken.

Jennie

Ik heb de Magische Bos meditatie gebruikt. Het verhaal was fantastisch! Het was heerlijk om na jouw verhaal nog te luisteren naar het muziekje en het verhaal nogmaals te visualiseren. Juist visualiseren is voor kinderen belangrijk. De website staat als een huis. En de emails die je ontvangt en alles eromheen is echt fantastisch. Gaaf zeg!

SKJ – Coach, Pedagoog, Trainer

Kindertraining Nederland – Minimuzikantjes

Janneke van Olphen

Op de site www.meditaties-voor-kinderen.nl staan prachtige geleide meditaties, speciaal voor kinderen die moeite hebben om in slaap te komen. Omdat hun hoofd bijvoorbeeld nog vol zit met gedachten of omdat ze liggen te piekeren. Ik ben zelf goed bekend met geleide meditaties en ben niet zo snel onder de indruk, maar dit is echt heel mooi gedaan.

Moeder van 3 jongens en auteur van drie boeken voor ouders van Hooggevoelige Kinderen met een Sterke Wil

GevoeligheidGrootbrengen.nl

Meta Kierkels

Als het ouders lukt dit samen-moment kalm en veilig te maken, zou dit wel eens de belangrijkste bijdrage kunnen leveren aan de innerlijke rust van het kind.

Moeder van 3 jongens en 1 dochter

Lindekracht, Trainingspraktijk voor opvoeding, ontwikkeling en ouderschap

Lindekracht.nl

Een voorbeeld uit de dagbesteding praktijk

We bieden dit niet alleen aan omdat de deelnemers het prettig vinden, maar ook omdat het letterlijk rust brengt in de groep. Soms komen ze met een ‘vol hoofd’ binnen, met zorgen en gebeurtenissen (overprikkeling) en dat heeft negatieve invloed op hun gedrag en dus invloed op de sfeer bij onze dagbesteding. 

Een meisje dat vaak veel stress ervaart, mede door haar autisme, ging er heerlijk voor zitten en wilde ‘De Wondere Waterval’ keer op keer horen. Die dag heeft ze ‘De Waterval’ wel 4x (!) achter elkaar gehoord en ze was niet de enige die meedeed. 

Een andere dame nestelt zich in de zitzak, leunt met haar hoofd tegen een, van thuis meegenomen, kussentje en gaat dan helemaal op in de meditatie. Zo reageren ze een voor een op hun eigen manier op de meditaties. Het is ondertussen een vast onderdeel in ons programma geworden. 

Doordat sommige deelnemers zo positief reageerden op de meditaties heb ik hun ouders of woonbegeleiders hierover ingelicht. Bij verschillende woningen gebruiken ze de meditaties nu ook in de woongroep, overdag of bij het slapen gaan. 

Chava Herschel – orthopedagoog, gespecialiseerd in werken met mensen met een verstandelijke beperking, begeleider dagbesteding en eigenaar van Stichting ZO

Waarom doen wij dit eigenlijk?

Elk kind wordt in de kern geboren met een natuurlijke staat van ontspanning, een goede intuïtie en verbeeldingskracht. Dit verandert als het kind in aanraking komt met taal en gaat leren praten en schrijven. Het kind leert dan om vooral logisch na te denken. Er is op school weinig tot geen aandacht voor het vertrouwen op hun intuïtie en verbeeldingskracht. De focus ligt op nadenken en aanpassen om te functioneren in onze maatschappij. Daarbij raakt het kind verwijderd van zijn eigen intuïtie en het luisteren naar zijn gevoel. Dat leidt tot interne spanningen. Er zijn nog veel meer stressfactoren. Je kent er vast wel een aantal uit je eigen praktijk.

Deze spanning resulteert bij veel kinderen in problemen om ontspannen in slaap te vallen. Wij hebben voor deze kinderen meditaties ontworpen die het kind helpen ontspannen en heerlijk in slaap te vallen. Daarnaast streven wij ernaar om het kind zijn intuïtie te laten behouden en stimuleren we de verbeeldingskracht met onze verhalen. 

Door de combinatie van lichaamsbesef, ademhalingstechnieken en de verhalen komt het kind in een ontspannen staat van zijn. Hierdoor zal het met meer rust in slaap vallen, tijdens of kort na de meditatie. Het kind zal een diepere en rustige slaap ervaren. Daardoor zal het zich ‘s nachts beter ontwikkelen en in de ochtend weer fris opstaan.  

Onze meditaties worden door professionals zoals jij gebruikt. Dat is nooit ons hoofddoel geweest, we richtte ons in eerste instantie op ouders. Maar we kregen positieve reacties van ouders die het ook in hun werk met kinderen gingen gebruiken. Omdat we dat zo’n mooie ontwikkeling vinden hebben we deze speciale dienst voor professionals gecreëerd. Zodat er nog meer kinderen baat bij hebben. En er een voordeel voor jou als professional in zit. Dat is WIN-WIN-WIN voor iedereen. 

De meditaties kunnen in veel gevallen ingezet worden als aanvulling op de behandeling van eerdergenoemde professionals zoals jij. Door de kinderen in de avond te helpen ontspannen in slaap te vallen, kunnen de resultaten van jouw behandeling nog dieper doorwerken bij het kind. Ze kunnen de verbinding zijn tussen jouw werk en de thuissituatie van het kind. De meditaties kunnen ook ingezet worden om het kind te laten ontspannen tijdens een behandeling. De toepassing kan dus verschillen per vakgebied.

Dit krijg je bij een partnerschap

 • Je krijgt een bewezen tool om kinderen te helpen ontspannen, waardoor jij je werk makkelijker kunt uitvoeren en het kind kan helpen ontspannen.  
 • Je ontvangt een partner account met onbeperkt toegang om de meditaties te gebruiken tijdens je werk, zo vaak als je wilt op elke smartphone, tablet of computer
 • Je kan alle meditaties zo vaak als je wilt te beluisteren via ons platform. En er komen steeds meer nieuwe meditaties in het platform.  
 • Je ontvangt regelmatig een mail met achtergrondinformatie en extra tips over mindfulness en mediteren
 • Je ontvangt indien gewenst papieren flyers van Meditaties-voor-Kinderen om in je praktijk aan te bieden. We sturen deze graag kosteloos op. 

  En dit krijg je ook!

  • Je mag je praktijk of organisatie regelmatig promoten met een bericht in de besloten Facebookgroep en op de Facebookpagina van Meditaties-voor-Kinderen. Hierin zitten ouders die Meditaties-voor-Kinderen gebruiken.
  • Je krijgt de kans om blogartikelen te schrijven over de meditaties of aanverwante onderwerpen in relatie tot jouw werk, deze wordt geplaatst als gastartikel op de website van Meditaties-voor-Kinderen met naam en link  naar jouw website. Onne zal je hierin ondersteunen.
  • Je ontvangt een digitale banner van Meditaties-voor-Kinderen, om in je nieuwsbrief te verwerken en/of op je website te zetten 
  • Je ontvangt een digitale flyer die je per mail op kan sturen aan je cliënten 
  • Je krijgt een vermelding van jouw praktijk of organisatie op de website van Meditaties-voor-Kinderen met je logo, contactgegevens en link naar jouw website 
  • Je ontvangt het officiële partner logo van Meditaties-voor-Kinderen om op jouw website zetten
  • Je maakt als early adopter deel uit van een snel groeiende dienst voor kinderen tussen de 4-14 jaar.

  Enkele voordelen van mediteren op een rijtje

  Verminderde stress en angst

  Een kind kan stress ervaren door bijvoorbeeld relatieproblemen van ouders, een ernstige ziekte of ongeval (in hun omgeving), ruzie, gezinsuitbreiding, het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn op school, geweld of een verhuizing. Stress zorgt er vaak ook voor dat het kind niet goed kan slapen. De grootte, de functie en de structuur van hersenen verandert zelfs door stress! Met meditatie leert een kind om gedachten zoals angst en zorgen te accepteren en de wereld weer te zien zoals deze echt is.

   Verhoogde sociale betrokkenheid

   Het kind leert om positiviteit aan te trekken, waardoor deze zich weer meer verbonden gaat voelen met anderen en leeftijdsadequaat empathischer zal reageren. De verhalen in de meditaties helpen het kind om zich meer afgestemd te voelen op familie, vrienden en andere naasten.

   Verhoogde creativiteit en probleemoplossend vermogen

   Door de meditaties leert het kind om de ruis van alle dag weg te filteren waardoor het beter kan afstemmen op de creatieve gebieden in de hersenen. Het probleemoplossend vermogen wordt daardoor vergroot.

    Verhoogde focus en geheugen

    De meditaties helpen het kind zich beter te concentreren doordat de bloedtoevoer naar de hersenschors wordt vergroot. Dit is het gebied dat verantwoordelijk is voor een gezonde aandachtsspanne en het vasthouden van informatie. Handig voor op school! 

    Meer sturing geven aan gevoelens

    Door de Meditaties-voor-Kinderen met enige regelmaat te beluisteren zal het kind meer sturing kunnen geven aan gevoelens. Een thema dat vaak terugkomt in de meditaties is bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen. Dat je goed bent zoals je bent. Voelen welke gevoelens je op dat moment hebt. Ontspannen. Loslaten.

    Ontspannen in slaap vallen

    Op termijn ervaren veel kinderen nog meer voordelen: Het kind krijgt meer zelfvertrouwen en staat steviger in zijn/haar schoenen. Voelt zich niet meer angstig, eenzaam of verdrietig in zijn bed. Kan gevoelens beter benoemen en hier sturing aan geven (EQ), kan beter omgaan met spanningen en gaat minder piekeren.