fbpx

Een tool voor Docenten, Zorg- en Hulpverleningsprofessionals

Help kinderen tot rust komen, zichzelf leren kennen en creëer rustige, gefocuste groepen en klassen 

Meditaties voor kinderen overdag
Website meditatieplatform

Herken je deze uitdagingen

Bij de kinderen waarmee je werkt?

Weinig positieve gedachten

Door te AFFIRMEREN wordt het kind zich meer bewust van zijn gedachten. Dit zorgt voor een toename van positieve gevoelens.

Weinig contact met het lichaam

Tijdens onze BODYSCANS gaat het kind zijn aandacht richten op de ervaringen in het lichaam. Dit met het doel zijn eigen lichaam weer meer te voelen.

Zorgen, angsten, verdriet, uiten

Met onze UITDAGINGEN meditaties bouwt het kind o.a. aan een verbeterd zelfvertrouwen, omgaan met emoties, trouw aan jezelf blijven en veel meer thema’s.

Stress, futloos en geen rust

Door regelmatig een sessie te ADEMEN zal de energie en ontspanning toenemen en het bewustzijn en contact met eigen lichaam groeien.

Overdag afwezig en dromerig

Met ons MINDFULNESS DE BASIS programma voor groepen en individuen leer je mindfulness beoefenen en wordt je o.a. meer aanwezig in dit moment.

Inspirerende verhalen

Met onze INSPIRERENDE VERHALEN  leren we het kind niet hoe te denken, maar geven we ze vragen om (samen met jou) over na te praten en na te denken.

Meditaties voor overdag

Uit deze categorieën kan je kiezen binnen de App en het websiteplatform

Overdag - Bodyscans
Overdag - Affirmaties
Overdag - Ademen
Overdag - Uitdagingen
Overdag - Bodyscans
Overdag - Inspirerende verhalen

Een brug naar de thuissituatie

Verbind de dag met de avond. Het overdag aanbod is geschikt voor professionals om te gebruiken tijdens hun werkzaamheden met hun kinderen en jeugd. Het avond aanbod is uitermate geschikt om de (behandeling) ervaringen van het kind te borgen in de thuissituatie.

Avond - Mannenstem
Avond - Vrouwenstem
Avond - MvK muziek
Avond - Meditatie cursus

AANBEVOLEN DOOR

Particulieren en professionals

Wouter

Nadat onze oudste zoon luisterde naar De bange Vogeltjes meditatie, verraste hij ons enorm de volgende ochtend door een trui met glitters uit de kast te pakken die hij eigenlijk niet meer aan durfde. Hij durfde dit niet omdat kinderen uit zijn school hem uitgelachen hadden met deze trui. Hij deed het toch. Dat was zo een mooi moment. Meditaties-voor-Kinderen brengt op dit moment echt een verschil in ons leven. Ons hele gezin is er mee bezig en dat is heel fijn. Een hele mooi beweging in deze turbulente tijd.

Vader van zoons van 9, 7 en 4 jaar

 

Janneke van Olphen

Op de site www.meditaties-voor-kinderen.nl staan prachtige geleide meditaties, speciaal voor kinderen die moeite hebben om in slaap te komen. Omdat hun hoofd bijvoorbeeld nog vol zit met gedachten of omdat ze liggen te piekeren. Ik ben zelf goed bekend met geleide meditaties en ben niet zo snel onder de indruk, maar dit is echt heel mooi gedaan.

Moeder van 3 jongens en auteur van drie boeken voor ouders van Hooggevoelige Kinderen met een Sterke Wil

GevoeligheidGrootbrengen.nl

Marja de Jong

We zijn lang zoekende geweest. We hebben ook andere meditaties geprobeerd maar daar kon mijn dochter niet echt in ontspannen. En vaak tijdens het luisteren van die meditatie kon ze heel boos of heel verdrietig worden. Dat heeft ze bij de meditaties Meditaties-voor-Kinderen niet. Daar ontspant ze gewoon heel erg bij. Zodat ze het wel los kan laten en dat is heel knap want mijn dochter is iemand die het graag goed doet en wat perfectionistisch is. We zijn heel blij met de meditaties.

Moeder dochter van 8 jaar

praktijk van de docent

Dit kan deze tool voor jou als DOCENT betekenen

Op school de dag starten

De dag starten vanuit rust is altijd prettig en zorg voor meer kalmte en focus. 

De docent kan ‘Mindfulness de basis’ in eigen tempo en in eigen volgorde inzetten tijdens het werken met de hele groep.

Kinderen leren van, met en aan andere kinderen wat ze tijdens deze sessies hebben ervaren, soms zelfs ook nog dagen daarna.

Het programma is extra interessanter voor kinderen die meer dan gemiddeld worstelen met en zorgen hebben over hun geestelijke gezondheid, leerervaringen en emotionele- of gedragsproblemen.

Transities en overgangen

Een schoolse dag zit vol overgangen. Die vormen voor veel kinderen en met name hoog-sensitieve kinderen vaak een hele uitdaging. Van werken naar pauze. Van lekker buiten rondrennen weer naar stil zitten en werken. Van werken naar de gymles. Van een taalles naar een rekenles.

Speel bijvoorbeeld tijdens de overgang van een activiteit naar een andere activiteit onze pure piano ontspanningsmuziek. En oefen met het spreek volume en zelf-controle. 

 

Leertijd

Integreer het leren van de stof en het leren van de sociale en mindfull activiteiten met elkaar. 

Doe een van de vele ademhaling-soefening die de kinderen helpen te gronden en focussen.

Vervolgens gaat de les weer verder en heb je betrokken en actief deelnemende leerlingen in je klas zitten.

Prikkel hun nieuwsgierigheid met een van de vele Inspirerende verhalen en nodig de leerlingen uit om dieper na te denken over de boodschappen in deze verhalen en hun visie hierop. 

praktijk zorg / hulpverlening

Dit kan deze tool voor jou als zorg- / hulpverleningsprofessional betekenen

Tijdens en na de Yogaklas

In een yogaklas leren de kinderen bewust te worden van hun lichaam en geest. Ze leren zichzelf kennen en voelen wie ze zijn.

De ‘bodyscans’ of de ‘ademhalingsoefeningen’ uit de overdag sectie kunnen ingezet worden tijdens of aan het eind van de yogaklas om de Savasana uit te breiden eventueel met een ‘geleide slaapmeditatie’.

Logeerhuis

Kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking kunnen soms logeren in een logeerhuis. Doel is rust creëren of behouden. Het logeren kan echter ook spanning oproepen.

Onze geleide slaapmeditatie kunnen worden ingezet, om het kind tijdens de weekendopvang rustig in slaap te laten vallen en energiek weer op te laten staan.

De coach en de thuissituatie

Een kindercoach biedt hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van het kind.

De kindercoach kan ouders betrekken bij de behandeling van hun kind door de meditatie en mindfulness ervaringen van hun kind te verankeren. Dit door in de avond thuis samen de meditatie cursus ‘Leren mediteren samen met je kind’ te volgen. Of misschien wel samen een ‘geleide slaapmeditatie’ te beluisteren.

Gehandicapte dagopvang begeleider vertelt

Een begeleider vertelde ons hoe zij de meditaties tijdens haar werk op de dagopvang inzetten. Lees hier haar ervaring: 

” Een meisje dat vaak veel stress ervaart, mede door haar autisme, ging er heerlijk voor zitten en wilde ‘De Wondere Waterval’ keer op keer horen. Die dag heeft ze ‘De Wondere Waterval’ wel 4x (!) achter elkaar gehoord en ze was niet de enige die meedeed. “

De energetisch therapeut aan het werk

Energetische therapie is een natuurlijke behandelwijze waarbij geen medicijnen gebruikt worden. Het zelfhelende mechanisme wordt geactiveerd en dat sluit perfect aan bij wat MvK biedt.

De energetische therapeut zet bijvoorbeeld tijdens de sessie ‘ontspanningsmuziek’ aan uit de app. Dit helpt de jonge cliënt diep te ontspannen waardoor de professional extra goed kan behandelen. Vervolgens krijgt het kind de opdracht mee naar huis om een aantal avonden naar de geleide slaapmeditatie ‘Het zelfbeeld’ te luisteren waarin wordt gewerkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen.

enkele voordelen

die je kan ervaren bij regelmatig mediteren

Verminderde stress en angst

Een kind kan stress ervaren door bijvoorbeeld relatieproblemen van ouders, een ernstige ziekte of ongeval (in hun omgeving), ruzie, gezinsuitbreiding, het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn op school, geweld of een verhuizing. Stress zorgt er vaak ook voor dat het kind niet goed kan slapen. De grootte, de functie en de structuur van hersenen verandert zelfs door stress! Met meditatie leert een kind om gedachten zoals angst en zorgen te accepteren en de wereld weer te zien zoals deze echt is.

  Verhoogde sociale betrokkenheid

  Het kind leert om positiviteit aan te trekken, waardoor deze zich weer meer verbonden gaat voelen met anderen en leeftijdsadequaat empathischer zal reageren. De verhalen in de meditaties helpen het kind om zich meer afgestemd te voelen op familie, vrienden en andere naasten.

  Verhoogde creativiteit en probleemoplossend vermogen

  Door de meditaties leert het kind om de ruis van alle dag weg te filteren waardoor het beter kan afstemmen op de creatieve gebieden in de hersenen. Het probleemoplossend vermogen wordt daardoor vergroot.

   Verhoogde focus en geheugen

   De meditaties helpen het kind zich beter te concentreren doordat de bloedtoevoer naar de hersenschors wordt vergroot. Dit is het gebied dat verantwoordelijk is voor een gezonde aandachtsspanne en het vasthouden van informatie. Handig voor op school! 

   Meer sturing geven aan gevoelens

   Door de Meditaties-voor-Kinderen met enige regelmaat te beluisteren zal het kind meer sturing kunnen geven aan gevoelens. Een thema dat vaak terugkomt in de meditaties is bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen. Dat je goed bent zoals je bent. Voelen welke gevoelens je op dat moment hebt. Ontspannen. Loslaten.

   Ontspannen in slaap vallen

   Op termijn ervaren veel kinderen nog meer voordelen: Het kind krijgt meer zelfvertrouwen en staat steviger in zijn/haar schoenen. Voelt zich niet meer angstig, eenzaam of verdrietig in zijn bed. Kan gevoelens beter benoemen en hier sturing aan geven (EQ), kan beter omgaan met spanningen en gaat minder piekeren.

   Dit krijg je als professional

   • Je krijgt een bewezen tool om kinderen te helpen ontspannen, waardoor jij je werk makkelijker kunt uitvoeren en het kind kan helpen ontspannen.  
   • Je ontvangt een professional account met onbeperkt toegang om de meditaties te gebruiken tijdens je werk, zo vaak als je wilt op elke smartphone, tablet of computer.
   • Je kan alle meditaties zo vaak als je wilt te beluisteren. Er komen steeds meer nieuwe meditaties in de app en websiteplatform.  
   • Je ontvangt regelmatig een mail met achtergrondinformatie en extra tips over mindfulness en mediteren.

   En dit krijg je ook indien je dat wilt!

   • Je mag je praktijk of organisatie regelmatig promoten met een bericht in de besloten Facebookgroep en op de Facebookpagina (honderden leden) van Meditaties-voor-Kinderen. Hierin zitten ouders die Meditaties-voor-Kinderen gebruiken.
   • Je krijgt de kans om blogartikelen te schrijven over de meditaties of aanverwante onderwerpen in relatie tot jouw werk, deze wordt geplaatst als gastartikel op de website van Meditaties-voor-Kinderen met naam en link  naar jouw website. Onne zal je hierin ondersteunen.
   • Je ontvangt een digitale banner van Meditaties-voor-Kinderen, om in je nieuwsbrief te verwerken en/of op je website te zetten 
   • Je krijgt een vermelding van jouw praktijk of organisatie op de website van Meditaties-voor-Kinderen met je logo, contactgegevens en link naar jouw website 
   • Je ontvangt het officiële partner logo van Meditaties-voor-Kinderen om op jouw website zetten
   • Je maakt als early adopter deel uit van een snel groeiende dienst voor kinderen tussen de 4-14 jaar.