fbpx

Help kinderen tot rust komen, zichzelf leren kennen en creëer rustige, gefocuste groepen en klassen

Gebruik onze praktische tools in je werk als professional

Een flexibel inzetbaar totaal pakket

N

Het interactieve voorleesboek

N

Onze praktische app

N

Een websiteplatform met downloadbaar materiaal

N
Bonus: Breng jouw organisatie in beeld!
Meditaties voor kinderen professional

Herkenbare uitdagingen?

N

Kinderen met weinig positieve gedachten

Door te AFFIRMEREN wordt je je meer bewust van gedachten. Dit zorgt voor een toename van positieve gevoelens.

N

Gestresste, futloze, rusteloze kinderen

Door regelmatig een sessie te ADEMEN zal de energie en ontspanning toenemen en het bewustzijn en contact met eigen lichaam groeien.

N

Kinderen met weinig contact met hun lichaam

Tijdens BODYSCANS gaat het kind de aandacht richten op de ervaringen in het lichaam. Dit met het doel het eigen lichaam weer meer te voelen.

N

Kinderen die zorgen en angsten hebben

Met hulp van de UITDAGINGEN meditaties bouwt het kind o.a. aan een verbeterd zelfvertrouwen, omgaan met emoties, trouw aan jezelf blijven en veel meer thema’s.

N

Kinderen met een afwezige, dromerige houding

Met het MINDFULNESS DE BASIS programma voor groepen en individuen maakt het kind kennis met mindfulness beoefening en in het moment zijn.

N

Kinderen met weinig levenslust en inspiratie

Met de INSPIRERENDE VERHALEN  leren we het kind niet hoe te denken, maar geven we ze vragen om (samen met jou) over na te praten en na te denken.

De voordelen van meditatie en mindfulness

Deze voordelen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek bij individuen en groepen kinderen en volwassenen

Verminderde stress en angst

Een kind kan stress ervaren door bijvoorbeeld relatieproblemen van ouders, een ernstige ziekte of ongeval (in hun omgeving), ruzie, gezinsuitbreiding, het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn op school, geweld of een verhuizing. Stress zorgt er vaak ook voor dat het kind niet goed kan slapen. De grootte, de functie en de structuur van hersenen verandert zelfs door stress! Met meditatie leert een kind om gedachten zoals angst en zorgen te accepteren en de wereld weer te zien zoals deze echt is.

Verhoogde sociale betrokkenheid

Het kind leert om positiviteit aan te trekken, waardoor deze zich weer meer verbonden gaat voelen met anderen en leeftijdsadequaat empathischer zal reageren. De verhalen in de meditaties helpen het kind om zich meer afgestemd te voelen op familie, vrienden en andere naasten.

Verhoogde creativiteit en probleemoplossend vermogen

Door de meditaties leert het kind om de ruis van alle dag weg te filteren waardoor het beter kan afstemmen op de creatieve gebieden in de hersenen. Het probleemoplossend vermogen wordt daardoor vergroot.

  Verhoogde focus en geheugen

  De meditaties helpen het kind zich beter te concentreren doordat de bloedtoevoer naar de hersenschors wordt vergroot. Dit is het gebied dat verantwoordelijk is voor een gezonde aandachtsspanne en het vasthouden van informatie. Handig voor op school! 

  Meer sturing geven aan gevoelens

  Door de Meditaties-voor-Kinderen met enige regelmaat te beluisteren zal het kind meer sturing kunnen geven aan gevoelens. Een thema dat vaak terugkomt in de meditaties is bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen. Dat je goed bent zoals je bent. Voelen welke gevoelens je op dat moment hebt. Ontspannen. Loslaten.

  Ontspannen in slaap vallen

  Op termijn ervaren veel kinderen nog meer voordelen: Het kind krijgt meer zelfvertrouwen en staat steviger in zijn/haar schoenen. Voelt zich niet meer angstig, eenzaam of verdrietig in zijn bed. Kan gevoelens beter benoemen en hier sturing aan geven (EQ), kan beter omgaan met spanningen en gaat minder piekeren.

  In welke situaties het totaalpakket inzetten?

  Wanneer zou je als leerkracht de app inzetten in je klas? Lees het hier. Hieronder staan al enkele ideeen. 

  Op school de dag starten

  De dag starten vanuit rust is altijd prettig en zorg voor meer kalmte en focus. 

  De docent kan ‘Mindfulness de basis’ in eigen tempo en in eigen volgorde inzetten tijdens het werken met de hele groep.

  Kinderen leren van, met en aan andere kinderen wat ze tijdens deze sessies hebben ervaren, soms zelfs ook nog dagen daarna.

  Het programma is extra interessant voor kinderen die meer dan gemiddeld worstelen met en zorgen hebben over hun geestelijke gezondheid, leerervaringen en emotionele- of gedragsproblemen.

  Transities en overgangen

  Een schoolse dag zit vol overgangen. Die vormen voor veel kinderen en met name hoog-sensitieve kinderen vaak een hele uitdaging. Van werken naar pauze. Van lekker buiten rondrennen weer naar stil zitten en werken. Van werken naar de gymles. Van een taalles naar een rekenles.

  Speel bijvoorbeeld tijdens de overgang van een activiteit naar een andere activiteit onze piano ontspanningsmuziek. En oefen met het spreek volume en zelf-controle. 

   

  Leertijd

  Integreer het leren van de stof en het leren van de sociale en mindfull activiteiten met elkaar. 

  Doe een van de vele ademhaling-soefening die de kinderen helpen te gronden en focussen.

  Vervolgens gaat de les weer verder en heb je betrokken en actief deelnemende leerlingen in je klas zitten.

  Prikkel hun nieuwsgierigheid met een van de vele Inspirerende verhalen en nodig de leerlingen uit om dieper na te denken over de boodschappen in deze verhalen en hun visie hierop. 

  Betrek de ouders in de thuissituatie

  Verbind de dag met de avond. Het overdag aanbod is geschikt voor professionals om te gebruiken tijdens hun werkzaamheden met hun kinderen en jeugd. Het avond aanbod is uitermate geschikt om de (behandeling) ervaringen van het kind te borgen in de thuissituatie. Heerlijke slaapmeditaties voor het kind en een meditatiecursus voor ouder en kind. En er is bijzondere sectie voor Meditaties voor Ouders.

  Tijdens en na de Yogaklas

  In een yogaklas leren de kinderen bewust te worden van hun lichaam en geest. Ze leren zichzelf kennen en voelen wie ze zijn.

  De ‘bodyscans’ of de ‘ademhalingsoefeningen’ uit de overdag sectie kunnen ingezet worden tijdens of aan het eind van de yogaklas om de Savasana uit te breiden eventueel met een ‘geleide slaapmeditatie’.

  Logeerhuis

  Kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking kunnen soms logeren in een logeerhuis. Doel is rust creëren of behouden. Het logeren kan echter ook spanning oproepen.

  Onze geleide slaapmeditatie kunnen worden ingezet, om het kind tijdens de weekendopvang  rustig in slaap te laten vallen en energiek weer op te laten staan. Door de meditaties te ‘linken’ aan de weekendopvang creëer je een herkenbaar en vertrouwd slaapritueel.

  De coach en de thuissituatie

  Een kindercoach biedt hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van het kind.

  De kindercoach kan ouders betrekken bij de behandeling van hun kind door de meditatie en mindfulness ervaringen van hun kind te verankeren. Dit door in de avond thuis samen de meditatie cursus ‘Leren mediteren samen met je kind’ te volgen. Of misschien wel samen een ‘geleide slaapmeditatie’ te beluisteren.

  Ervaringen

  Andere ouders en professionals

  Wouter

  Nadat onze oudste zoon luisterde naar De bange Vogeltjes meditatie, verraste hij ons enorm de volgende ochtend door een trui met glitters uit de kast te pakken die hij eigenlijk niet meer aan durfde. Hij durfde dit niet omdat kinderen uit zijn school hem uitgelachen hadden met deze trui. Hij deed het toch. Dat was zo een mooi moment. Meditaties-voor-Kinderen brengt op dit moment echt een verschil in ons leven. Ons hele gezin is er mee bezig en dat is heel fijn. Een hele mooi beweging in deze turbulente tijd.

  Vader van zoons van 9, 7 en 4 jaar

   

  Janneke van Olphen

  Op de site www.meditaties-voor-kinderen.nl staan prachtige geleide meditaties, speciaal voor kinderen die moeite hebben om in slaap te komen. Omdat hun hoofd bijvoorbeeld nog vol zit met gedachten of omdat ze liggen te piekeren. Ik ben zelf goed bekend met geleide meditaties en ben niet zo snel onder de indruk, maar dit is echt heel mooi gedaan.

  Moeder van 3 jongens en auteur van drie boeken voor ouders van Hooggevoelige Kinderen met een Sterke Wil

  GevoeligheidGrootbrengen.nl

  Marja de Jong

  We zijn lang zoekende geweest. We hebben ook andere meditaties geprobeerd maar daar kon mijn dochter niet echt in ontspannen. En vaak tijdens het luisteren van die meditatie kon ze heel boos of heel verdrietig worden. Dat heeft ze bij de meditaties Meditaties-voor-Kinderen niet. Daar ontspant ze gewoon heel erg bij. Zodat ze het wel los kan laten en dat is heel knap want mijn dochter is iemand die het graag goed doet en wat perfectionistisch is. We zijn heel blij met de meditaties.

  Moeder dochter van 8 jaar

  Meer details over de inhoud van het totaalpakket

  SleepyFox voorleesboek

  Interactieve voorleesboek

  “De overweldigende avonturen van Sleepy Fox”. Over een kleine vos die zichzelf leert kennen.

  De locatie en gebeurtenissen in het boek zijn verbonden met meditaties. Elk hoofdstuk biedt verdiepende vragen om met het kind in gesprek te gaan.

  Meditaties-voor-kinderen app

  Onze praktische App

  Een bewezen tool om kinderen te helpen tot rust te komen, zichzelf leren kennen en rustige, gefocuste groepen en klassen te creëren.

  We updaten de App regelmatig met steeds meer nieuwe meditaties en andere hulpbronnen.

  Meditaties-voor-kinderen app

  Een websiteplatform met downloadbaar materiaal

  Downloadbaar materiaal zoals lesbrieven en verdiepings-sheets om direct te gebruiken.

  Bonus: Breng jouw organisatie in beeld!

  commercieel voordeel – Maak ook je praktijk of organisatie zichtbaar in de Facebookgroep en plaats gastartikelen op onze website. We linken via het officiële partner logo van Meditaties-voor-Kinderen onze websites

  Koop hier het totaalpakket

  Maak een account aan, bestel direct en neem de tools in gebruik

  Meditaties voor kinderen professional

  Dit ontvang je van ons

  • Onze praktische app
  • Het interactieve voorleesboek
  • Een websiteplatform met downloadbaar materiaal
  • Bonus: Breng jouw organisatie in beeld

  Prijs € 89 p/jaar

  Het abonnement wordt automatisch jaarlijks verlengd. Annuleer op elk gewenst moment. Prijs is inclusief btw.

  Neem contact op

  Als er een idee borrelt of er is iets waar je niet zeker over bent, iets wat we niet duidelijk hebben gemaakt, zorgen of vragen, neem dan contact op via sleepyfox@meditaties-voor-kinderen.nl en we zullen je verder helpen. Ook in het geval dat je materiaal nodig hebt dat er nog niet is. Dan denken we mee of we maken het.