fbpx

Wanneer is het beste moment om de cursus ‘Mindfulness de basis’ te volgen in de klas?

artikel

In de app vind je naast veel losse oefeningen ook een complete korte mindfulness basiscursus. Deze kan op verschillende momenten door de docent aan worden geboden aan de basisschoolleerlingen, afhankelijk van de behoeften van de klas en de individuele leerlingen. 

In Mindfulness de basis leggen we uit waar mindfulness goed voor is. Wat er gebeurt in je hoofd en wat je er aan hebt. Ook leer je hoe je mindful kunt zijn en oefen je onder begeleiding van onze instructies. Deze korte mindfulness kennismaking bevat downloadbarelesbrieven en audio’s van maximaal 7 minuten per keer. We raden aan om de cursus Mindfulness de basis aan een stuk te volgen. 

Maar wanneer is nou het beste moment om met deze cursus te starten? Dat hangt helemaal van de situatie af. Eigenlijk kan het altijd! Toch inspireren we jullie graag met enkele door onze bedachten moment. 

Enkele voorbeelden zijn:

  1. Aan het begin van het schooljaar: Het is een goed idee om de mindfulness training aan te bieden aan het begin van het schooljaar, zodat de leerlingen de kans hebben om te wennen aan de meditatie- en mindfulnessoefeningen en de voordelen ervan te ervaren.
  2. Tijdens een rustig moment in de klas: De docent kan de mindfulness training aanbieden tijdens een rustig moment in de klas, bijvoorbeeld tijdens een les waarbij de leerlingen stil moeten werken of wanneer de leerlingen gestrest of onrustig lijken.
  3. Tijdens een specifieke les of activiteit: De docent kan de mindfulness training ook aanbieden als onderdeel van een specifieke les of activiteit, bijvoorbeeld als onderdeel van een les over emoties, zelfbeheersing of stressbeheersing.
  4. Als onderdeel van een interventie: Als een leerling problemen heeft met concentratie, stress of gedrag, kan de mindfulness training worden aangeboden als onderdeel van een interventie om deze problemen aan te pakken.
  5. Op verzoek van een individuele leerling: Soms kan een leerling zelf vragen om mindfulness training, bijvoorbeeld als ze merken dat ze moeite hebben om zich te concentreren of om te gaan met stress. De docent kan dan individuele ondersteuning bieden of de leerling doorverwijzen naar de schoolpsycholoog of een externe mindfulness trainer.

Registreer je account op de website. Download de app vandaag nog in de Playstore of iOS-store en ontdek Mindfulness de basis.