fbpx

Update juni 2022

Inspiratie bronnen

Deze is voor jou

Er was eens een oude monnik die al jaren in een afgelegen klooster woonden. Hij werkte op het land, zorgde voor de tuin en zat vele uren in stilte tussen de bomen. Op een mooie lentedag, toen de vogeltjes uit hun eitjes kwamen, kreeg deze oude monnik bezoek van enkele mensen. Ze zagen zijn simpele leven, het leek hen een beetje saai. Nieuwsgierig vroegen ze hem wat voor nut het leven in stilte had.

De monnik, die net een emmer water haalde uit een diepe bron, stopte zijn werkzaamheden en zei: ‘Kijk eens in de bron. Wat zien jullie?’De mensen hingen over de stenen rand van de bron en tuurden de diepte in naar het water en zeiden: ‘We zien helemaal niets.’

Een paar minuten in stilte gingen voorbij en de oude monnik herhaalde zijn vraag. ‘Kijk weer eens in de bron. Wat zien jullie nu?’ De mensen keken weer en zeiden toen opgetogen: ‘We kunnen in het water van de bron de weerspiegeling van onszelf zien!’‘

Dat is de kracht van de stilte,’ legde de monnik uit. ‘Ik was water uit de put omhoog aan het halen en daarom was het water onrustig. Nu is het rustig en kunnen jullie jezelf zien. De stilte zorgt ervoor dat je jezelf kunt zien. Maar blijf nog even hier wachten, in stilte. ‘

Enige tijd later zei de monnik weer: ‘Kijk nu nog maar eens een keertje in de bron. Wat zien jullie nu?’ De bezoekers tuurden naar de bron en riepen uit: ‘Nu zien we de stenen op de bodem van de bron!’‘Juist,’ beaamde de monnik, ‘als je maar lang genoeg wacht en bewust je aandacht richt op de stilte, dan kun je zien wat echt belangrijk is’.

Dit verhaal vind je ook terug in onze app en op het platform in audio formaat

Vandaag is een perfecte dag om uit de doe-modus te komen en te genieten van je gezin. Pak die rust, die stilte en zie wat echt belangrijk is!

Wil jij je kind verrassen? Koop dan het voorleesboek van Sleepy Fox, geniet samen van het mooie verhaal en de schitterende tekeningen. Bestel het boek HIER. Een heerlijk boek om straks mee op vakantie te nemen!

Nieuwe Inspirerende verhalen toegevoegd

Heb jij onze inspirerende verhalen al ontdekt? In deze groeiende sectie is het niet onze bedoeling om je kind te vertellen hoe hij of zij moet denken, het is ons doel je kind te inspireren en op zoek te gaan naar zijn of haar eigen antwoorden.
Elk inspirerend verhaal raakt een thema aan, we stellen de kinderen vragen die ze zelf kunnen beantwoorden. Een zoektocht in jezelf naar je eigen antwoorden.

Wonderen aantrekken

Wondere aantrekken

Dit verhaal gaat over bewust en dankbaar leven, over ergens bij horen en je inzetten om er het beste van te maken. Soms is het moeilijk, soms is het zwaar maar als je diep van binnen je gevoel volgt en gelooft in een oplossing. Dan zal deze oplossing komen. Soms uit onverwachte wonderbaarlijke hoek.

Je eigen pad volgen

Je eigen pad volgen

Het verhaal van je eigen pad volgen gaat over luisteren naar jezelf. Als je naar jezelf luistert zal je beslissingen nemen die precies bij je passen. Niemand anders weet wat jou gelukkig zal maken. Dat weet jezelf het beste. Volgens mij zijn er twee belangrijke dingen: weet wie je bent en luister naar jezelf.

Stilte in de bron

Stilte in de bron

Dit korte inspirerende verhaal over de stilte. Zonder dat je echt wat doet kan de stilte je toch veel opleveren.

Er is nooit een betere tijd geweest

Help je kind ontspannen en in slaap vallen. Te weinig slaap heeft te veel impact op het leven om er niets aan te doen. Zeker als dit komt omdat je kind ligt te piekeren en steeds dezelfde negatieve gedachten herhaalt. Het blijkt ook uit tal van nieuwe onderzoeken, dat dat echt schadelijk is voor het brein, van je kind.
We kunnen er niet omheen. Onze kinderen hebben veel meegemaakt de afgelopen jaren, daar zijn we het vast over eens. Of je kind nu wel of niet over gevoelens en emoties kan praten nu is écht de tijd om kennis te maken met meditatie. Er is nooit een betere tijd geweest.

Onze (slaap)meditaties zijn niet zomaar verhaaltjes. Er zit visie, gedachten, kennis, ervaring, inspiratie en onderzoek achter. East meets west. In elke meditatie zitten tal van levenslessen, met de manier waarop we instructies geven behouden we de eigenheid van je kind. Je kind maakt kennis met het bewust ervaren van het lichaam, leert de adem te sturen en mag vervolgens heerlijk ontspannen. Waarom zouden we niet net zo hard mogen ontspannen als inspannen?

Laat ons jullie helpen. Maak elke dag gebruik van onze tool, we doen het samen. Jullie en wij. Wordt lid. Sluit het jaarabonnement af in het websiteplatform of in de iOS of Android App.
Geef je kind met meditatie een vaardigheid voor het leven.

Warme groet
Hilde & Onne