fbpx

Update mei 2022

Inspiratie bronnen

Na een heerlijke vakantie terug in het ritme

De voorjaarsvakantie was heerlijk. Even wat anders en loslaten. Meer ontspanning, minder inspanning. Later naar bed, langer uitslapen. Veel samen, minder alleen. De tijd nemen om te koken en te eten. Luisteren naar verhalen, films kijken en games spelen. Er waren dagen bij dat we hele dagen door pretparken struinde, supersnel van spannende glijbanen zoefde en uren aan yoga deden (althans Onne). Doen wat we het leukste vinden. 

Onze kinderen hebben heerlijk mogen ontspannen (Yin) en kunnen onthechten van alle inspannende (Yang) schoolactiviteiten. We waren in de flow. En nu ….. zijn we weer op de sneltrein gesprongen van school, clubjes, sociale verplichtingen en gewoon de rest van de zaken die ons bezig houden. Dan is ontspannen soms weer wat moeilijker.  

Schakelen is soms een hele uitdaging  

De overgang van het vakantieritme naar het schoolse ritme en vise versa is voor veel kinderen een uitdaging, een echte omschakeling. Het ene kind raakt er eerder van uit balans en heeft er meer moeite mee dan het andere kind. Die balans in Yin en Yang is super belangrijk om flow te ervaren.  

“Ontspanning mag het hele jaar door net zo belangrijk worden gevonden als inspanning“

Wat kan jij doen om je kind te helpen met schakelen? 

Neem de rust en de tijd, geef nabijheid, vraag wat je kind nodig heeft, laat je kind vertellen over hoe de dag is gegaan, vraag naar uitdagingen en help je kind ontspannen in slaap vallen. 

De manier waarop je ook rust en ontspanning kan brengen is door je kind te leren naar zichzelf te luisteren, kennis te maken met de ademhaling en bewust rust te pakken. Onze meditaties zijn een middel om je daarbij te ondersteunen. 

Online cursus Mediteren met je kind
Mediteren kun je leren samen met je kind

Meditatie cursus

Volg samen onze meditatie cursus. In vier dagen leren jij en je kind meditatie ervaren. Deze minicursus biedt elke dag een informatieve audio voor jou en een ervarende audio voor je kind (en jou). Je leert wat mediteren is en hoe dit jouw kind helpt. Je krijgt inspiratie, praktische tips en verschillende benaderingswijze van meditatie. En natuurlijk sluiten we elke les ook af met een mooie meditatie. De ideale ongedwongen manier om rust en ontspanning te implementeren in jullie leven, op een zachte manier.  De meditatie cursus is in de app én op de website te volgen en gratis voor iedereen met een jaar- of maandabonnement. 

Nu nog meer meditaties op het Websiteplatform en in de app!

Iedereen die een website abonnement verlengd of een nieuw abonnement afsluit heeft vanaf nu ook alle meditaties die in de iOS app en Android app staan. Ideaal voor de mensen die wél de (slaap)meditaties en mindfulness willen gebruiken maar niet de app willen of kunnen gebruiken. Dat is weer uren extra luisterplezier. 

Wat maakt jou gelukkig

Wat maakt jou gelukkig?

Een belangrijke vraag. Deze begeleide meditatie kan zowel voor overdag als voor het slapengaan gebruikt worden. Je kind hoort drie korte verhalen, krijgt een paar vragen en wordt uitgenodigd om na te denken over het vormgeven van zijn of haar eigen leven. Dit helpt bij het vergroten van de eigenheid. 

Ontspannen van wakker naar slapen_small

Ontspannen van wakker naar slapen

Deze begeleide meditatie is speciaal gemaakt voor zij die echt niet in slaap kunnen vallen. Zolang je in de weerstand zit omdat je niet in slaap kan vallen gaat het ook niet gebeuren. Daarom neem ik je kind stap voor stap mee in het proces van waken naar slapen en accepteren we alles wat er is. Hierdoor kom je helemaal vrij van de gedachten die je verhinderen om in slaap te vallen.

De opperhoofden

Het opperhoofd – slaapmeditaties Vrouwenstem

Deze mooie sfeermeditatie neemt je kind mee langs vier elementen van het leven. Je zit bij het vuur. Het opperhoofd verteld 4 indianenverhalen over de aarde (aarden), het water (invloed), het vuur (liefde) en de lucht (vrijheid). Beluister de verhalen goed en ontdek de indianengeheimen.

positieve affirmaties

De positieve kind affirmaties – overdag Vrouwenstem

Deze affirmaties helpen je kind zijn of haar zelfvertrouwen te laten groeien. Gebruik deze 9 minuten affirmaties regelmatig in de ochtend of avond.

op het strand

Op het strand – slaapmeditaties Vrouwenstem

Deze 15 minuten durende ademhalingsmeditatie helpt je kind te ontspannen, beter te concentreren en helemaal met de gedachten in dít moment te zijn. In het NU. Op een prachtig strand helpen de golven je kind bewust te worden van de eigen ademhaling. Leef volledig in het nu en voel hoe het lichaam reageert op een langdurige en diepe ontspannen ademhaling. 

Voorleesboek

Honderden exemplaren van ons voorleesboek liggen al op de nachtkastjes, in de bieb en op scholen in België en Nederland. Wil jij ons 60 pagina’s dikke avonturenboek ook voorlezen aan je kind? Bestel hier voor € 19,95.

Luisterboek

Misschien vind je het luisterboek ook leuk. Ingesproken met een mannenstem en één met een vrouwenstem, dubbel plezier. Te bestellen in de website via deze link.

Warme groet 

Hilde & Onne