fbpx

De Magie van Visualisatie

artikel

“Snel, maak een foto van de achterkant van die vrachtwagen,” zeg ik tegen mijn zoon, terwijl we met honderd kilometer per uur terugrijden van het ophalen van de caravan.

“Huh, waarom?” vraagt hij. “Doe het gewoon,” antwoord ik, “en stuur hem naar je moeder vanuit mijn account. Geen uitleg nodig.”

En dat doet hij. Hij voegt er wel nog aan toe dat hij geen idee heeft waarom hij deze foto moest sturen.

“Waarom moest ik dat doen, papa?” vraagt hij. “Laat mij je dat uitleggen. Laten we een spelletje doen. Zie je ergens een rode auto?”

“Nee.” Hij kijkt me verbaasd aan.

“Mooi. Ik wil heel graag een rode auto zien. Laten we ons beiden focussen op een rode auto. Stel je een rode auto voor. Geloof je dat je hem zo gaat zien?”

“Ja, dat denk ik wel,” zegt mijn zoon. “Ik geloof het zeker, en ik ben klaar om hem te zien.”

“Daar, op de andere rijbaan. Onze rode auto. Zie je hem?”

“Ja, papa. Ik zie hem ook.”

Het spel gaat verder met een gele auto, en zelfs een auto met een zebra-print. Mijn zoon blijft verbaasd door de wonderen van onze gedachtenkracht.

Dan, als mijn zoon een geldwagen wil zien, wordt het moeilijker. Minuten gaan voorbij, en langzaam zie ik zijn moed afnemen. “Blijf zoeken, blijf je concentreren, geef niet op,” moedig ik hem aan. “Het universum zal je belonen. Vertrouw erop.”

En dan, aan de andere kant van de weg, verschijnt de geldwagen. Mijn zoon en ik juichen van opwinding.

“Papa, wat is er?” vraagt mijn jongste zoon vanaf de achterbank. “Je broer wilde heel graag een geldwagen zien. En hij reed net voorbij. Dat is toch fantastisch.”

“Pap, papa, daar komt er nog een,” roept mijn oudste zoon terwijl ik nog niet uitgepraat ben. Alle drie schieten we keihard in de lach, euforisch van dit stukje magie uit het universum.

De rest van de rit gaat in een roes voorbij. Ik leg mijn zoon uit waarom hij de foto van de vrachtwagen moest sturen. Op de achterkant stond ‘Better Together’, de titel van een liedje van Jack Johnson. Ons liefdesliedje. Het liedje van je vader en moeder.

Deze ervaring was een prachtig moment van verbinding met mijn kinderen. Het deed me denken aan het kinderboek dat ik in 2021 schreef over dit onderwerp. Ik nodig je uit om het te ontdekken, lees hier meer over het boek ‘De Overweldigende Avonturen van Sleepy Fox’.