fbpx

Enkele eenvoudige tips om mindfulness meditatie te beoefenen

artikel

Mindfulness meditatie is een manier om te ontspannen en te focussen op het heden. Het kan helpen om stress te verminderen en emotionele rust te vinden.

Mindfulness wordt door ons aangeboden in de overdag sectie van de app. 

De oefeningen kunnen kort en snel tussendoor gedaan worden. Na een aantal malen luisteren heeft je kind de techniek achter de meditatie vast wel door en kan je kind deze techniek zelfstandig en soms wel in stilte toe passen. 

Stel je voor wat het effect voor je kind kan zijn als deze gedurende de dag zijn of haar uitdagingen het hoofd kan bieden in de drukte van de dag op school. 

Een kort moment om tot zichzelf te komen en zo meer ontspannen de dag in de avond kan afsluiten. 

”Ontspannen mag net zo belangrijk zijn als inspannen.“ 

Hier zijn een paar tips om te helpen bij het beoefenen van mindfulness:

  • Zoek een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen.
  • Ga comfortabel zitten, met je rug recht en je voeten op de grond.
  • Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer niet te forceren om te ademen op een bepaalde manier, maar laat je ademhaling natuurlijk zijn.
  • Als je gedachten afdwalen, probeer dan niet te vechten tegen deze gedachten. Laat ze gewoon voorbijgaan en breng je aandacht terug naar je ademhaling.
  • Probeer voor een paar minuten te mediteren, en verleng de tijd naarmate je meer comfortabel wordt met de techniek.
  • Onthoud dat mindfulness niet gaat om het bereiken van een specifieke staat van geest, maar om het brengen van je aandacht naar het heden en openstaan voor wat er ook opkomt.

Wil je mindfulness meditatie uitproberen? 

In de app vind je het programma ‘Mindfulness de basis’. Een programma met korte effectieve technieken die je op elk moment van de dag kunt volgen. Dit programma is een prima start voor kinderen én voor ouders.

Groet, 

Hilde en Onne