fbpx

Hoe maak je een meditatie ervaring zo positief mogelijk?

artikel

Er zijn heel wat dingen die je kunt doen om de meditatie-ervaring voor jezelf of voor je kind zo positief mogelijk te maken. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Maak samen met je kind van zijn of haar slaapkamer een comfortabele omgeving. Zorg ervoor dat je een rustige, comfortabele opgeruimde plek hebt om te mediteren, met voldoende licht en ventilatie. Dat houdt ook in dat er ruimte in en rondom het bed is. Lees hier een artikel met nog meer details.
  • Maak gebruik van ondersteunende hulpmiddelen: sommige mensen vinden het fijn om gebruik te maken van ondersteunende hulpmiddelen, zoals kussens of meditatiebankjes, om comfortabeler te kunnen zitten. Bij de slaapmedicaties is het vanzelfsprekend dat je comfortabel gaat liggen op je bed (een knuffeltje, naast je neerlegt 😉 en zorgt dat je het warm genoeg hebt.
  • Kies de meditatie die aansluit bij de behoeften van je kind: bespreek wat je kind nodig heeft, lees de beschrijving onder de meditatie in de app of laat je kind kiezen op basis van het plaatje. 
  • Geef je kind de ruimte om zelf zijn of haar aandacht te geven aan de meditatie. Het gedrag van je kind tijdens de meditatie is sterk afhankelijk van wat er zich in het heden afspeelt. Wees open en nieuwsgierig naar wat er opkomt bij je kind tijdens de meditatie, maar bespreek het pas de volgende dag als je kind fris opstaat.
  • Onthoud dat het gaat om het proces niet om het resultaat. Meditatie gaat niet om het bereiken van een specifieke staat van geest, maar om het brengen van je aandacht naar het heden, naar de geleide meditatie en openstaan voor wat er ook opkomt. Als gedachten afdwalen, is dat oké. Probeer gewoon om ze los te laten en de aandacht terug te brengen naar het heden.

Zoals je leest is er veel te doen aan het ‘upgraden’ van de ervaring. Echter het verbeteren of veranderen van een situatie mag altijd gedaan worden vanuit een flow, nooit uit weerstand of verzet. Dat gaat niet werken. 

Stel dat je kind de stem die gebruikt wordt in de meditatie niet prettig vindt dan ga je gewoon samen op zoek naar een andere stem. Ontdek hiervoor bijvoorbeeld de mannen en vrouwenstem in de app.

Veel meditatie plezier, 

Groet, 

Hilde en Onne