fbpx

Deze soorten kinder meditaties vind je in het platform

Kinder meditaties

Onne Kierkels

Er bestaan heel veel verschillende soorten meditaties. De ene is eenvoudiger dan de andere. In dit platform heb ik gekozen voor twee soorten kinder meditaties die exact passen bij de beste kwaliteiten van kinderen. Welke kwaliteiten en welke soorten kinder meditaties dat zijn? Stel je voor dat je dat wist. Relax, je komt er snel achter.

2 Soorten kinder meditaties

Ontspanning-meditatie

Ontspanning is de basishouding van je kind, dus een natuurlijke toestand. Kinderen zijn van nature top-mediteerders. Ontspanning kan de balans herstellen en energie aanvullen die is verbruikt door het dagelijks leven. Elke meditatie start met contact maken met het lichaam, spanningen van de dag los te laten en de geest uit schakelen. Vervolgens gaan de meditaties over in begeleide visualisaties.

Begeleide visualisatie

In de meditaties wordt gebruik gemaakt van de verbeeldingskracht van je kind. Met woorden, muziek, stilte en / of geluidseffecten. De verhalen bevatten meerdere lagen. Het streven is om zintuiglijke ervaringen te creëren. En elke meditatie is ontworpen voor een of meer specifieke resultaten.

De focus ligt op ontspanning om zo een goede slaap tegemoet te gaan en de nacht heerlijk door te slapen. Door regelmatige de meditaties te herhalen settelen de boodschappen uit de verhalen zich in het onderbewuste. Het onderbewuste is voor een groot deel bepalend voor der ervaringen van je kind.

Visualisatie is het meest bekend voor het behalen van succesvolle resultaten in welzijn, prestatie en sport.

De doelen van de meditatie verhalen

Bijna elke meditaties bevat een verhaal. Deze verhalen hebben altijd een bepaald doel.

  • Dankbaarheid als doel – Het dankbaarheid verhaal is gaat over het geven van waardering. De verhalen focussen zich op specifieke dingen om dankbaar voor te zijn, zoals het lichaam, familie, vrienden, de natuur en het zijn. Dit leidt tot tevredenheid, geluk en een ontspannen gemoedsrust.
  • De affirmatie meditatie – stimuleert het positief denken en vergroot het zelfvertrouwen van je kind. Bepaalde positieve woorden worden meerdere malen herhaald in een meditatie. Het onderbewuste krijgt hierdoor vaker positieve boodschappen en hierdoor is er minder ruimte voor negatieve gedachten.
  • Compassie als doel – Gevoelens van liefdevolle vriendelijkheid worden verwerkt in de visualisatie verhalen. Ook komt deze terug in de affirmatie meditaties. Deze liefdevolle vriendelijke richt zich op het kind zelf en op de anderen. De meditatie activeert verbindingen in de hersenen voor fijne gevoelens en liefde en prikkelt het kind om ook te handelen als deze lijden ziet.

De kinder meditaties behandelen ook deze thema’s

Acceptatie, Zelfwaardering, Respect, Genieten, Openheid, Kiezen, Rechtvaardigheid ,Flair, Compassie,Vergeving, Ethiek, Humor, Bewustzijn, Bereidheid, Causaliteit, Geduld, Overgave, Betrokkenheid, Nederigheid, Flexibiliteit, Dankbaarheid, Onthechting, Overvloed, Vrede, Tolerantie, Helderheid, Helen, Steun, Verantwoordelijkheid, Loslaten, Moed, Kracht, Zin voor avontuur, Luisteren, Vertrouwen, Inspiratie, Geloof, Wijsheid, Grenzeloosheid

Uitnodiging

Nu je meer weet over de inhoudelijke verantwoording van de meditaties nodig ik je uit om deze uit te proberen. Schrijf je in en beluister GRATIS 3 MEDITATIES. Deze kennismaking is niet alleen leuk, maar ook geheel vrijblijvend. Als je je inschrijft neem dan ook echt de tijd voor de meditaties. Het is niet bedoeld om even snel-snel tussendoor te ervaren.

Veel plezier.

Warme groet,

Onne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *