fbpx

Deze soorten kinder meditaties vind je in de app

artikel

Drie jaar lang hebben we ons gespecialiseerd in slaapmeditaties. Nu (02-2022) zijn we op verzoek van onze klanten gaan uitbreiden. We hebben een kinder meditatie app ontwikkeld om de gebruikerservaring te verbeteren en kinderen zelf meer regie te geven over het kiezen van een meditatie.

In de app hebben we twee onderdelen: Overdag en Avond. En binnen deze onderdelen vind je verschillende soorten meditaties. De ene meditatie is eenvoudiger dan de andere. We lichten in dit artikel graag alle soorten meditaties toe.

Geleide slaapmeditatie

Ontspanning is de basishouding van je kind, dus een natuurlijke toestand. Kinderen zijn van nature top-mediteerders. Ontspanning kan de balans herstellen en energie aanvullen die is verbruikt door het dagelijks leven. Elke slaapmeditatie start met contact maken met het lichaam, spanningen van de dag los te laten en de geest uit schakelen. Vervolgens gaan de meditaties over in begeleide visualisaties. In de meditaties wordt gebruik gemaakt van de verbeeldingskracht van je kind. Met woorden, muziek, stilte en / of geluidseffecten. We hebben echt ervaringen gecreëerd ontworpen voor een of meer specifieke resultaten.

De focus ligt op ontspanning om zo een goede slaap tegemoet te gaan en de nacht heerlijk door te slapen. Door regelmatige de meditaties te herhalen settelen de boodschappen uit de verhalen zich in het onderbewuste. Het onderbewuste is voor een groot deel bepalend voor der ervaringen van je kind. De slaapmeditaties zijn ingesproken met mannen en vrouwenstem. De muziek is los ook te beluisteren.

De thema’s van de slaapmeditatie

Bijna elke slaapmeditaties bevat een verhaal. Deze verhalen hebben altijd een bepaald thema/doel.

  • Dankbaarheid als doel – Het dankbaarheid verhaal gaat over het geven van waardering. De verhalen focussen zich op specifieke dingen om dankbaar voor te zijn, zoals het lichaam, familie, vrienden, de natuur en het zijn. Dit leidt tot tevredenheid, geluk en een ontspannen gemoedsrust.
  • De affirmatie meditatie – stimuleert het positief denken en vergroot het zelfvertrouwen van je kind. Bepaalde positieve woorden worden meerdere malen herhaald in een meditatie. Het onderbewuste krijgt hierdoor vaker positieve boodschappen en hierdoor is er minder ruimte voor negatieve gedachten.
  • Compassie als doel – Gevoelens van liefdevolle vriendelijkheid worden verwerkt in de geleide meditatie verhalen. Ook komt dit doel terug in de affirmatie meditaties. Deze liefdevolle vriendelijke richt zich op het kind zelf en op de anderen. De meditatie activeert verbindingen in de hersenen voor fijne gevoelens en liefde en prikkelt het kind om ook te handelen als deze lijden ziet.

De kinder meditaties raken ook andere thema’s

Acceptatie, Zelfwaardering, Respect, Genieten, Openheid, Kiezen, Rechtvaardigheid ,Flair, Compassie,Vergeving, Ethiek, Humor, Bewustzijn, Bereidheid, Causaliteit, Geduld, Overgave, Betrokkenheid, Nederigheid, Flexibiliteit, Dankbaarheid, Onthechting, Overvloed, Vrede, Tolerantie, Helderheid, Helen, Steun, Verantwoordelijkheid, Loslaten, Moed, Kracht, Zin voor avontuur, Luisteren, Vertrouwen, Inspiratie, Geloof, Wijsheid, Grenzeloosheid.

Een belangrijk uitgangspunt bij elke meditatie of voorleesboek dat wij uitbrengen is het ‘Behouden van de eigenheid’.

Affirmaties

Door te AFFIRMEREN wordt het kind zich meer bewust van zijn gedachten. Dit zorgt voor een toename van positieve gevoelens.

Bodyscans

Tijdens onze BODYSCANS gaat het kind zijn aandacht richten op de ervaringen in het lichaam. Dit met het doel zijn eigen lichaam weer meer te voelen.

Uitdagingen

Met onze UITDAGINGEN meditaties bouwt het kind o.a. aan een verbeterd zelfvertrouwen, omgaan met emoties, trouw aan jezelf blijven en veel meer thema’s.

Ademen

Door regelmatig een sessie te ADEMEN zal de energie en ontspanning toenemen en het bewustzijn en contact met eigen lichaam groeien.

Mindfulness de basis

Met ons MINDFULNESS DE BASIS programma voor groepen en individuen leer je mindfulness beoefenen en wordt je o.a. meer aanwezig in dit moment.

Inspirerende verhalen

Met onze INSPIRERENDE VERHALEN  leren we het kind niet hoe te denken, maar geven we ze vragen om (samen met jou) over na te praten en na te denken.

De kinder meditaties uitproberen

Om te kijken of de meditaties ook wat voor jullie zijn, kan je de app downloaden en een account aanmaken. Daar kan je al gratis meditaties beluisteren. Super toch! Onbeperkt mogen jullie zo vaak luisteren als je wilt. Wil je álles beluisteren bevestig dan een abonnement en geniet van de proefperiode.

Liefs, Onne & Hilde