fbpx

Hoe deze kind meditaties een enorme impact op ons gezinsleven hebben

GASTBLOG

Dit is het verhaal van Wouter. Een oprechte vader die zichzelf herontdekte en Meditaties-voor-Kinderen ontdekte in een turbulente periode van zijn leven. Hij vertelt haarfijn hoe de kind meditaties het verschil maakte voor hem en zijn gezin.

Ik ben werkzaam op een hogeschool, maar momenteel thuis. Ik ben thuis omdat ik een traumatische gebeurtenis heb meegemaakt. Tijdens een schooltrip is ons hele gezelschap aangevallen door 4 mannen. Sinds twee maanden zit ik nu thuis met de gevolgen van deze traumatische gebeurtenis. Ik kan maar moeilijk mijn rust vinden. Een vriendin adviseerde mij yoga en meditatie. 

Als vader van drie kinderen tussen de 5 en 9 jaar heeft mijn toestand een enorme impact op ons gezinsleven. Mijn stemmingen zorgen ervoor dat ik uit verbinding ging met mijn kinderen en mijn partner. Steeds meer raakte ik verwijderd van het beeld van mijn ideale rol van vader en man. Ik merkte dit wel, maar ik was niet bij machte om er iets aan doen. Dit versterkte mijn machteloze gevoel en ik raakte in een depressie. 

Gelukkig had ik het advies van die vriendin opgevolgd en zocht mijn heil in meditatie. Via via kwam ik terecht bij ‘De Wondere Waterval’ meditatie. Dit was direct een prettige meditatie, die rust bracht bij mij. Maar daar bleef het niet bij. De nieuwsgierigheid van mijn jongens naar wat ik aan het doen was speelde op. Zelf hebben mijn jongens het niet altijd gemakkelijk op school. De middelste van 7 jaar kon maar moeilijk rust vinden in de vrije momenten op school, en voelt zich anders dan anderen. De oudste van 9 kan zijn eigenheid niet vinden. Hij wil wel, maar durft niet

Omdat mijn zoons nieuwsgierig waren vroegen ze of ze mee mochten luisteren. ’s Avonds voor het slapengaan vragen ze om een meditatie. Niet elke dag en dat is prima. Ze hoeven niet te mediteren van mij, maar ze willen het zelf. Ze kiezen zelf welke meditatie ze willen luisteren die avond. Daar laat ik ze helemaal vrij in. 

Een avond zaten mijn vrouw en ik voor het warme vuur van de openhaard samen met de oudste zoon. De ‘Oude boom op de heuvel’ meditatie stond aan en mijn zoon van 9 lag in een diepe slaap aan het einde van de sessie. Ik heb hem naar bed gedragen. Mijn zoon van 7 vindt geregeld zijn slaap vooraleer de meditatie ten einde is.

Nadat onze oudste zoon luisterde naar ‘De Bange Vogeltjes’ meditatie, verraste hij ons enorm de volgende ochtend door een trui met glitters uit de kast te pakken die hij eigenlijk niet meer aan durfde. Hij durfde dit niet omdat kinderen uit zijn school hem uitgelachen hadden met deze trui. Hij deed het toch. Dat was zo een mooi moment. 

En een andere keer voelde ik als vader opeens een hand van mijn zoon in mijn hand tijdens het mediteren. Dat was een heel mooi moment. Dat voelde echt als verbinding. De verbinding die ik een tijdlang had gemist. 

Onze tweede zoon had eens een uitzonderlijk moeilijk moment bij het thuiskomen in de middagpauze. Er kwam nauwelijks rust. Een meditatie op bed van het ‘Magische Bos’ zorgde voor de rust noodzakelijk om tijdig weer aan te komen op school.

Ondertussen is onze jongste zoon ook gestart en bij het luisteren naar ‘De Wondere Waterval’ meditatie bedankte hij uitvoerig luidop.

Meditaties-voor-Kinderen brengt op dit moment echt een verschil in ons leven. Ons hele gezin is er mee bezig en dat is heel fijn. Een hele mooi beweging in deze turbulente tijd. “

Groet, Wouter