fbpx

Ontdek de voordelen van onze slaapmeditaties

artikel

Iets nieuws proberen kan moeilijk zijn voor kinderen, en meditatie is niet anders. Als je niet direct resultaat ziet bij het beluisteren van de meditaties, zet door! Het is de moeite waard! Ons lichaam, geest en ziel hebben allemaal tijd nodig om te rusten, te herstellen en te groeien. Hoe beter je kind slaapt, hoe meer tijd deze heeft om zich te ontwikkelen vanuit rust.

Lichamelijk herstel

Tijdens de slaap ‘s nachts krijgt je lichaam de kans om te herstellen en te genezen. Spieren ontspannen zich en krijgen de kans om te rusten en te herstellen. Tijdens de slaap wordt je kind niet blootgesteld aan de stressoren van het dagelijks leven, waardoor het lichaam zich kan richten op herstel en vernieuwing.

Emoties en ervaringen verwerken

Je kind heeft de mogelijkheid om emoties en ervaringen van de dag te verwerken en op te slaan in het langetermijngeheugen. Als je kind vaak piekert of twijfelt, helpen de meditaties je kinds gedachten tot rust brengen. Door de inhoud van de meditaties bouwt je kind aan het zelfvertrouwen, leert het omgaan met emoties, blijft het trouw aan zichzelf en neemt het afscheid van angst of verdriet. De slaap speelt een heel belangrijke rol bij het herstellen van de mentale gezondheid van je kind. Een goede slaap helpt bij het beter focussen en concentreren overdag. En dat maakt de cirkel van wakker en slapen rond.

Energie stroomt beter

Er zitten nog meer voordelen aan de slaapmeditaties en een goede nachtrust. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) zijn er energiebanen (meridianen) in ons lichaam die verbonden zijn met verschillende organen en lichaamsdelen. Tijdens de slaap ‘s nachts stroomt deze energie beter en wordt deze effici├źnter verdeeld. Dit kan bijdragen aan het verminderen van pijn en het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van je kind.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Slaap kan zelfs helpen bij je persoonlijke groei en ontwikkeling. Zelf stel ik  (Onne) vaak een vraag aan mezelf alvorens ik ga slapen en in de ochtend komt dan meestal het antwoord als vanzelf naar mij toe. Slaap kan zelfs helpen om je te verbinden met je innerlijke zelf en je zo te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven. De verhalen die we vertellen aan je kind tijdens de  slaapmeditaties werken door op het onderbewuste en helpen je kind zich te ontwikkelen.  

Meditaties zijn bewezen effectief voor ontspanning, mentale veerkracht en geluksgevoel

Warme groet, 

Onne & Hilde