fbpx

Waarom het verhaal van Sleepy Fox verteld moest worden

artikel

De afgelopen maanden hebben we met veel liefde gewerkt aan het schrijven van het voorleesboek van Meditaties-voor-Kinderen. Een verhaal dat verteld moest worden. 

Een verhaal begint niet altijd met ‘Er was eens…’ en eindigt niet altijd met ‘en ze leefde lang en gelukkig’. Een verhaal is een combinatie van symbolen die bij elkaar zijn gebracht om een herinnering en een emotie te maken. We voelen die spanning en dan laten we deze spanning weer los. We vinden metaforen en analogie in een verhaal interessant want dat zorgt ervoor dat we het verhaal leuk vinden. We verbinden iets wat we al kennen met iets nieuws. Het is juist dit verrassingselementen dat ons betrokken houd bij het lezen, horen of vertellen van een verhaal.

Een beetje verliefd

Met het voorleesboek van Meditaties-voor-Kinderen hopen we kinderen verliefd te laten worden op Sleepy Fox en dus eigenlijk op een versie van henzelf in de toekomst. Het verhaal in het boek bied namelijk voldoende materiaal voor herkenning. De vele verschillende gevoelens waar Sleepy mee te maken krijgt in het verhaal komen overeen met situaties uit het leven van kinderen.

Met de verhalen en extra materiaal in dit boek hopen we dat ouders hun kinderen helpen om zichzelf uit te vinden. Als ouders het gesprek aangaan met hun kinderen naar aanleiding van het verhaal prikkelen we het kind om te kijken naar wie ze kunnen zijn in de toekomst. Hopelijk worden de kinderen dus een beetje ‘verliefd’ op Sleepy, want dan zullen ze pas de kans kunnen pakken om met hulp van de boodschappen van Meditaties-voor-Kinderen te kijken naar zichzelf. Te kijken naar hun eigen nu en hun eigen toekomst. 

Met dit boek hebben we een verhaal proberen te vertellen dat werkt voor kinderen. Een verhaal dat resoneert bij de ouders en bij de kinderen. We proberen de kinderen een ‘shortcut’ naar zichzelf te geven. Hoe mooi zou het zijn als deze kinderen, straks als ze 35 of 40 jaar zijn, terugkijken en zich dit verhaal uit hun jeugd herinneren?

Het verhaal van Sleepy Fox en de boodschappen uit het boek en de meditaties. Het verhaal dat hen de tools heeft gegeven om met liefde en mededogen naar zichzelf te kijken en als volgroeide volwassenen te kunnen zeggen. “Ik kan kiezen welke gedachten ik heb. Ik kan kiezen hoe ik me voel en ik kan kiezen wat ik doe. Ik creëer mijn eigen verhaal en eigen realiteit.”

Daar is het ons bij Meditaties-voor-Kinderen om te doen. Geef kinderen de tools om zichzelf te zijn! Bewust mensen die werken vanuit de ontspanning aan hun persoonlijke ontwikkeling

Het boek is hier in te zien en te bestellen en is verkrijgbaar in Hardcover liggen A4 of als luisterboek in de App

Warme groet,

Onne