fbpx

De slaapmeditaties werken ook overdag door in het kinderbrein

artikel

Deze ochtend kwam ik, Onne, in contact met een moeder van een 6 jarige dochter. Ze mediteerde al een hele tijd met hulp van onze slaapmeditaties. We spraken elkaar over haar ervaringen en dat deel ik hier graag. Dit omdat er veel herkenning in zal zitten voor jou. En je misschien ook een poging wil wagen om je kind kennis te laten maken met meditatie.   

“Een hele tijd geleden zocht ik op Google naar meditaties voor mijn toen 5 jarige dochter. Ik kwam al snel bij Meditaties-voor-Kinderen uit. Ik schreef me in voor de gratis meditaties en de meditaties werkte direct. Mijn dochter viel er direct lekker mee in slaap. We zijn toen lid geworden. Nu is ze 6 jaar en we luisteren nog steeds, soms naar het luisterboek en dan weer naar de meditaties. 

Moeite met verwerken van prikkels

Onze dochter heeft veel slaap nodig. Vanaf haar geboorte moet ze geholpen worden om de overstap te maken tussen de wakker en slaapwereld. Ze is heel gevoelig en heeft altijd al een rustig muziekje nodig gehad om in slaap te vallen. Als klein meisje lag ze toendertijd al vaak tussen 3 en 6 uur wakker in haar bed. Ze had moeite met het verwerken van prikkels. We maakte dan ook haar slaapkamer gezellig maar zo prikkelarm mogelijk.  

Nu is ze 6 jaar en gaat zo om 19:30 uur naar boven om te slapen. Maar eerst nog even mediteren, natuurlijk. Ik als moeder blijf er dan altijd bij. Soms doe ik mee en luisteren we samen naar de slaapmeditatie en soms pak ik er een boek bij.

Zelf de slaapmeditaties kiezen

Mijn dochter kiest zelf, op een oude telefoon van ons, de slaapmeditaties uit op basis van het plaatje. De meditaties die speciaal zijn ontworpen om een probleem uit te diepen, zoals bijvoorbeeld ‘De bange vogeltjes’, daar wil mijn dochter niet aan. En dat is helemaal prima. 

Zelf moet ik ook bekennen dat ik de meditaties heel leuk vind. Dat komt ook omdat ik zelf veel bezig ben met geleide meditaties. Ik vind het heerlijk om te visualiseren en te vliegen als een uil en het kasteel te zien. 

Als mijn dochter slaapt met hulp van de slaapmeditaties, dan ben ik blij. Ik vind slaap namelijk heel belangrijk. De meditaties helpen ook omdat ze werken volgens het ‘vreemde ogen dwingen principe’. Niet dat dit mediteren met dwang gaat en dat mijn dochter het moet. Nee, juist het tegenovergesteld. Ze mediteert op eigen verzoek. Maar wat ik bedoel is dat als ik haar dingen ga leren, dan kijkt ze me aan van gekke mama. Als meneer vos, want zo noemt ze de mannenstem, instructies geeft in de meditaties dan volgt ze deze ook op. Dan is het weer niet zo gek. 

De slaapmeditaties werken ook overdag door

De meditaties werken ook overdag nog door, want soms komt ze met opmerkingen die terug te herleiden zijn naar de meditaties. Zo stelde ze laatst een interessant vraag. Ze was het namelijk niet eens met meneer vos. In een van de meditaties had hij gezegd dat: ’Als je aan leuke dingen denkt je deze leuke dingen ook aantrekt’. Maar als je bijvoorbeeld bang bent en hier aan denkt dat je dit ook aantrekt. Zelf weet ik daar dan ook geen klinkklaar antwoord op. Dus hoe zit dat dan? Moet je bang zijn om bang te zijn?

Al met al ben ik heel blij en dankbaar voor Meditaties-voor-Kinderen. Zij weten écht aan de sluiten bij het kind. Ik vind het bijzonder wat ze doen. En hoop dat er nog veel meer mooie meditaties komen. Wij zijn fan!”

Wil jij nou ook onze meditaties uit proberen en ervaren dan zijn er twee opties. 

Groet, Onne